Χρόνια πολλά Βασίλη γενέθλια έχει ο Καρράς: Πόσο χρονών γίνεται σήμερα ο λατρεμένος Έλληνας τραγουδιστής;;
karras

Γενέθλια έχει ο Βασίλης Καρράς  και οι ευχές που δέχεται είναι δεκάδες στις σελίδες του Facebook που έχουν δημιουργήσει φίλοι και θαυμαστές του …

Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατάγεται από το Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Έχει δυο αδέρφια,τον Δαμιανό και την Αναστασία.Όταν ήταν 10 χρόνων, ήρθε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη. Το 1969 και σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Του έχει αποδωθεί το παρατσούκλι “Ο Άρχοντας της καψούρας”. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους. Η πορεία του από το 1980,που κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο ήταν ανοδική και από το 1986 και μετά όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πολυπλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις κάνει αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζη.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές και ο Παντελής Παντελίδης. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί και επί πίστας. Επίσης είναι ένας πολύ καλός συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει σπουδαία τραγούδια για πολλούς μεγάλους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ως άξιος συνεχιστής του παλιού λαϊκου τραγουδιού, έχει βοηθήσει και αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες. Όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολυάριθμες συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το φιλανθρωπικό του έργο που ασκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Χρόνια πολλά με υγεία Βασίλη!!!