Το ήξερες; Αυτό είναι το πιο δημοφιλές όνομα για μωρό στον κόσμο!
mwro

Είναι κοριτσίστικο και ελληνικό!

Η έρευνα έγινε και η Σοφία είναι η νικήτρια και το πιο δημοφιλές όνομα που επιλέγουν οι γονείς για τα μωρά τους!

Σύμφωνα με την εμπειρογνώμων στα βρεφικά ονόματα στις ΗΠΑ, Laura Wattenberg, η Σόφια είναι το top όνομα σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, τη Σλοβακία, τη Ρωσία και την Ιταλία. Το παρατσούκλι της (Σόφι, Σοφιάννα, κ.α) είναι επίσης η δεύτερη ή τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους γονείς σε 20 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Για να προσδιοριστεί το πιο δημοφιλές όνομα μωρού στον κόσμο, η Wattenberg συγκέντρωσε τα στατιστικά των ονομάτων από 49 διαφορετικές χώρες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Σοφία είναι το κορυφαίο όνομα σε όλο τον κόσμο, χάρη στην ικανότητά του να υπερβαίνει τα σύνορα..

Είναι ένα ιδιαίτερο όνομα που σημαίνει “σοφία”. Έχει παράλληλα ένα παιχνιδιάρικο, αλλά και εκλεπτυσμένο ήχο και είναι εύκολο να το προφέρει κανείς σε πολλές γλώσσες.

Εξηγώντας τη δημοτικότητα της Σόφιας, η Wattenberg σημειώνει ότι τα διαπολιτισμικά ονόματα όπως το Μαρία, ο Ιωάννης και ο Mohamed έχουν μεν ισχυρούς οικογενειακούς και θρησκευτικούς δεσμούς, ωστόσο, οι γονείς φαίνεται πώς έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση και τα κλασικά ονόματα και επιλέγουν πλέον πιο σπάνια ονόματα που πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο στυλ.