Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην περιοχή αλλά και τον φόβο για ευρύτερη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται πως χτες επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα στην περιοχή, το οποίο αφορά γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα,

Αντιδήμαρχο σε καίριο πόστο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται τεστ σε συνολικά 14 άτομα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, εκ των οποίων αρκετά αποτελούν βασικά στελέχη του Δήμου, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά του ιού και αν από αύριο, Δευτέρα, μπορεί να λειτουργήσει κανονικά τις υπηρεσίες του ο Δήμος.

Παρά το πλήθος των μετακινήσεων και επαφών που έχει αναφέρει ο ίδιος ο αντιδήμαρχος γίνεται αγώνας δρόμου για να ιχνηλατηθούν όλες εγκαίρως.

Το «πανηγύρι» της διασποράς

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν η επιμόλυνση προέκυψε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, όταν ο 85χρονος βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής, κατά την επίσκεψη του στις δημοτικές υπηρεσίες για να πληρώσει λογαριασμούς, είτε ακόμη στη θεία λειτουργία στην οποία παραβρέθηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι σε μικρό ξωκκλήσι της περιοχής.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν και κληρικοί που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα να προσέλθουν άμεσα στο ΠΑΓΝΗ για εξέταση.

Όπως φαίνεται οι αρχές διαχείρισης της κρίσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη σειρά δειγμάτων που έχουν ληφθεί εξετάζουν το ενδεχόμενο όχι γενικευμένου lockdown αλλά στενής επιτήρησης σε συγκεκριμένες ζώνες. Προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα δημοτικές υπηρεσίες και υπάλληλοι που συνεργάζονται στενά με τον αντιδήμαρχο.

 

neakriti.gr

Loading