Αν δεν είστε άξιοι να κυβερνάτε το δήμο να πάτε στα σπίτια σας κλείνουν οι δομές του δήμου Φαιστού (ΚΗΦΗ)
ilikiomenoi xeri
Τι αναφέρει η ανακοινωση των εργαζομένων:

«Οι εργαζόμενες στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φαιστού Κ.Ε.ΔΗ.Φ. (Βοήθεια στο Σπίτι Β.Σ.Σ. Τυμπακίου και Ζαρού και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Τυμπακίου Κ.Δ.Α.Π. βιώνουμε την κορύφωση της αγανάκτησής μας εξαιτίας του ότι μένουμε απλήρωτες για 7 ολόκληρους μήνες!

Η λειτουργία των δομών μας δεν επιβαρύνει το Δήμο αλλά καλύπτεται από εθνικούς πόρους για το Β.Σ.Σ. Τυμπακίου και Ζαρού και από το ΕΣΠΑ, για το Κ.Δ.Α.Π. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν μια συνεχή ροή. Δυστυχώς όμως η Κ.Ε.ΔΗ.Φ. δεν μπορεί να τις απορροφήσει διότι ο Δήμος είχε  οφειλές προς το Βρεφικό Σταθμό Μοιρών, τι οποίες δεν ικανοποίησε με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοί του, με δικαστική απόφαση του 2014 να προχωρήσουν σε κατάσχεση των λογαριασμών της Κ.Ε.ΔΗ.Φ.

Οι λογαριασμοί που κατασχέθηκαν περιείχαν μισθοδοσίες των Β.Σ.Σ. Τυμπακίου και Ζαρού και Κ.Δ.ΑΠ. με συνέπεια να είναι οι μισθοδοσίες μας διαρκώς ελλειμματικές. Έτσι λοιπόν εδώ και αρκετούς μήνες δεν μπορούμε να απορροφήσουμε χρηματοδοτήσεις οι οποίες είναι σε αναμονή εξαιτίας αυτής της ελλειμματικότητας. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις με τη Δημοτική αρχή για την τακτοποίηση αυτής της ελλειμματικότητας. Αποτέλεσμα και ειλικρινές ενδιαφέρον δεν υπήρξε από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Αποφασίσαμε λοιπόν, οι εργαζόμενες των δομών, να προχωρήσουμε σε πιο δραστικές κινήσεις.

Έτσι λοιπόν στις 6/4/2017 ζητήσαμε γραπτά σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.ΔΗ.Φ. το οποίο ορίστηκε στις 10/5/2017, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας. Αυτό μας προκάλεσε επιπλέον αγανάκτηση  και προχωρήσαμε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχο του Δήμου Φαιστού την επόμενη, 11/5/2017.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ:

Να καλυφθεί άμεσα το έλλειμμα του ταμείου της Κ.Ε.ΔΗ.Φ. που προέκυψε από οφειλές του Δήμου προς το Βρεφικό σταθμό Μοιρών.

Στο αίτημά μας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι έως την επόμενη εβδομάδα, που θα χει τον προϋπολογισμό, θα προχωρήσει σε άμεση τακτοποίηση του ελλείμματος του ταμείου της Κ.Ε.ΔΗ.Φ.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης λάβαμε e-mail από τον χρηματοδοτικό μας τομέα (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), που μας θέτει χρονικό όριο την 30/05/2017 για την απορρόφηση των δόσεων του 2016 που εκκρεμούν, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάκλησης των χρηματοδοτήσεων του 2016.

Κατόπιν όλων αυτών, οι εργαζόμενες είμαστε σε αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δημάρχου, ειδάλλως θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΖΑΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

dt