Εγκαινιάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού
index

Την  Πέμπτη 10 Απριλίου, και ώρα 10.30πμ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού. Το κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς στην είσοδο των Μοιρών που παραχωρήθηκε στο Δήμο Φαιστού έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού.

Η έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού αλλά και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού:

1)Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας

2)Είδη Ατομικής Υγιεινής και καθαριότητας

3)Είδη βρεφανάπτυξης

4)Νωπά τρόφιμα

5)Είδη ένδυσης

Όσοι φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Φαιστού μπορούν καθημερινά επικοινωνώντας με το γραφείο δημάρχου στο τηλέφωνο 2892340272. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα καλεστούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού και θα λάβουν τα τρόφιμα τους την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη αφού  ευχαρίστησε εκ των προτέρων για την θετική  ανταπόκριση των φορέων και των πολιτών σημείωσε πως: «η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων του δήμου μας που αφορούν τους πολίτες που βιώνουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από το 2011 έως και σήμερα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, μοιράζοντας τους τρόφιμα και ρούχα, όποτε αυτό είναι εφικτό στα πλαίσια της «Φάτνης Αγάπης» αλλά και κάθε Πάσχα που μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα πλαίσια της εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Φαιστού τους οποίους και ευχαριστούμε είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και φορείς, επιχειρήσεις και ενεργοί πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα και είδη για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτή η ιδιαίτερα σημαντική δράση του Δήμου Φαιστού θα συνεχιστεί στα πλαίσια πλέον του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσα από το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται διανομές τροφίμων σε οικογένειες, αλλά και με τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου που εξυπηρετεί πολίτες του δήμου μας που χρειάζονται τη βοήθεια μας».