Έκανες “κοπάνα” στο σχολείο;; Θα στέλνουν αμέσως… sms στους γονείς σου
kopana

Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, χωρίς να επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα, προβλέπει ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα στο υπουργείο Παιδείας θα ετοιμαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

Η πολιτική ηγεσία, αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται το σχέδιο ποιο θα είναι το όριο των απουσιών, για να στέλνεται το μήνυμα στους γονείς. Σήμερα οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς στις αρχές κάθε μήνα για τους μαθητές που κάνουν πάνω από 30 απουσίες.

Όσον αφορά την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών η ρύθμιση, προβλέπει: Α. Όριο απουσιών μαθητών Λυκείου 114 Β. Καταργείται η διάταξη για τις δικαιολογημένες απουσίες. Σχετικά με το Γυμνάσιο στο υπουργείο υπάρχει προβληματρισμός εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες. 17.765 μαθητές Γ Λυκείου έκαναν από 80-100 απουσίες τον περσινό Απρίλιο.

 

 

 

 

Πηγή: esos.gr