Έρχονταν με το πλοίο στην Κρήτη, “χτυπούσαν” κι έφευγαν
syllipsi

“Μπουκαδόροι” στην πραγματικότητα, πλανόδιοι πωλητές στο “φαίνεσθαι” ήταν οι τρεις άνδρες Ρομά και η μία Ελληνίδα που συνελήφθησαν, όταν αποκαλύφθηκε η δράση τους. Η “τετράδα” φόρτωνε κουβέρτες σε αυτοκίνητο, τις οποίες δήθεν διέθετε προς πώληση, όμως στην πραγματικότητα οι τέσσερις αναζητούσαν … άδεια σπίτια για να τα διαρρήξουν!

Η αστυνομία συνέλαβε τα τέσσερα άτομα, τα οποία, όπως διαπίστωσε, έρχονταν με το πλοίο της γραμμής, στο Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου και αναχωρούσαν το βράδυ της Κυριακής. Η δράση των τεσσάρων διεκόπη, μετά από διάρρηξη σε σπίτι, που διαπράχθηκε από τους δύο της “ομάδας” το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μπορεί να μην πήραν κάτι από το σπίτι, όμως η παρατηρητικότητα του ιδιοκτήτη του σπιτιού … τους “μαρτύρησε”!

Ο άνδρας είδε το αυτοκίνητο με το εμπόρευμα – τις κουβέρτες – σημείωσε τον αριθμό της πινακίδας και ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι δύο είχαν έρθει από την Αθήνα, ενώ παράλληλα εντόπισαν ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ενός άλλου από την ομάδα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Μέσα σε αυτό, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία σακουλάκια με χρυσαφικά – περίπου 50 “κομμάτια”.

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, καθώς δήλωσαν ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει να καλεί Ηρακλειώτες που έχουν πέσει θύματα διάρρηξης, να αναγνωρίσουν τα κοσμήματά τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγνωριστεί τα κοσμήματα, κάτι που η αστυνομία αποδίδει είτε στο ότι ακόμη δεν έχουν προσέλθει οι ιδιοκτήτες, είτε επειδή τα κοσμήματα προέρχονται από άλλες περιοχές και όχι από το Ηράκλειο.

 

 

cretalive.gr