Έρχονται συγχωνεύσεις αστυνομικών Τμημάτων στο Νομό Ηρακλείου – Ποια Α.Τ. θα… εξαφανιστούν
astinomia1

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και εστιάζονται στην έλλειψη που προσωπικού για την οποία δε γίνεται καμία απολύτως συζήτηση προαναγγέλλοντας ντόμινο λειτουργικών προβλημάτων, αναμένεται να κορυφωθούν τις μέρες των ανακοινώσεων για την περιβόητη αναδιάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ.
Στην Κρήτη, οι αντιδράσεις από τις τάξεις της τοπικής Αστυνομίας είναι πολλές, αφού όπως τονίζεται σε ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στο Σώμα, το οποίο ήδη πάσχει σε επίπεδο υποδομών και πλήττεται λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά την επόμενη εβδομάδα, στις 3 Δεκεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσιάσεων των σχεδίων στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Ο δεύτερος κύκλος των παρουσιάσεων ξεκίνησε από την Τρίπολη, ενώ ακολούθησε η Πάτρα, η Μυτιλήνη, η Ρόδος. Στις 3 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο του Υπουργείου στην Κρήτη. Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν στις 8 Δεκεμβρίου στην Αττική. Πρόκειται για ανακοινώσεις που θα έχουν να κάνουν με το σχέδιο το οποίο προβλέπει αναδιανομή προσωπικού, ακόμη και κατάργηση Τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επισημαίνει η «Ν. Κρήτη» το Α’ και Β’ Αστυνομικό Τμήμα συγχωνεύονται, όπως και το τμήμα Καστελίου με εκείνο του Αρκαλοχωρίου. Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας θα αλλάξει πεδίο αρμοδιότητας καλύπτοντας πλέον τα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου. Το Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου, όπου μόλις τα τελευταία 24ωρα έλυσε το στεγαστικό του πρόβλημα, όπως φαίνεται θα υποβαθμιστεί σε Αστυνομικό Σταθμό!

«Αγκάθι» επιπλέον αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με κάποιες από τις Ομάδες, αλλά και Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των παρουσιάσεων, που αποτελεί και δέσμευση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης των πολιτών, αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρήσεις και προτάσεις που ενδεχομένως υποβληθούν κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν στην τελική κατάρτιση των προτεινόμενων Σχεδίων.

 

 

 

www.creteplus.gr