Τραγική εξέλιξη οριστικά εκτός χρηματοδότησης Ο δρόμος Ηράκλειο Μεσαρά
dromos mesaras

 

Ο δρόμος της Μεσαράς μένει καθώς φαίνεται έξω από τη χρηματοδότηση, κάτι που έρχεται ως δυσάρεστη εξέλιξη, μετά από τις ανακοινώσεις για την πραγματοποίηση δύο άλλων έργων

Πρόκειται για τα έργα Χερσόνησος- Γούρνες το οποίο ήδη εκτελείται καθώς και το Πάνορμο -Εξάντη που έχει «κολλήσει» λόγω δικαστικής διαμάχης.

Συνολικά μιλάμε για 95 εκ. ευρώ, τα οποία προορίζονται γι τα δύο παραπάνω έργα. Και ενώ για αυτά έχουμε θετική εξέλιξη (σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση) για το έργο της Μεσαράς, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το Νομο Ηρακλείου και όχι μόνο, δεν έχει γίνει…κουβέντα.

Συμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας η υλοποίηση των παρεμβάσεων και η ολοκλήρωση των έργων θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία της Κρήτης, σε σχέση με την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη. Κάτι αντίστοιχο όμως ισχύει και για το δρόμο της Μεσαράς, η βελτίωση του οποίου θα εχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του νησιού.

Σημειώνεται ότι για τα δύο παραπάνω έργα το Υπουργείο έβγαλε πρόσκληση με τίτλο : «Κατασκευή τμημάτων ανατολικού Διευρωπαικού Δικτύου στην Περιφέρεια Κρήτης»