• 26 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Έβγαζαν χρήμα στις πλάτες ανυποψίαστων πολιτών…”Ξεσκεπάστηκε” η μεγάλη κομπίνα

Vinkmag ad

lefta

Είχαν καταφέρει να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες για σχεδόν μια δεκαετία και να βγάζουν άφθονο χρήμα στις πλάτες τους …

Το παράνομο οικονομικό όφελος των δραστών, από το 2005 έως το 2014, ξεπερνά τις 590.000 ευρώ – Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες

Ο λόγος για επτά συνολικά άτομα που εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση απάτης που εξιχνίασε η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Τα θύματα της σπείρας βρισκονταν σε διάφορες περιοχές, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος επτά ατόμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 37 και 44 ετών, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι, από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014, ενεπλάκησαν σε (125) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους περίπου 596.000ευρώ!

Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο 37χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, κυρίως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα και οικονομικού συμβούλου, με τη βοήθεια συνήθως του 44χρονου και των υπολοίπων συνεργών του, αποσπώντας χρήματα, προκειμένου δήθεν να διευθετήσει οικονομικά ζητήματα και να μεσολαβήσει για έκδοση δανείων, αγορά αυτοκινήτων και ασφάλισης οχημάτων!

Ειδικότερα, ο 37χρονος υποδυόταν τον ασφαλιστικό πράκτορα – οικονομικό σύμβουλο, τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, hedge funds), καθώς και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης (προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., ενίσχυσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εύρεσης εργασίας).

Αναλυτικά, από το έτος 2005 έως και το Φεβρουάριο 2014:

-Προχώρησε στην σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων  εταιρείας, στο όνομα οκτώ πολιτών, οι οποίοι όπως προέκυψε αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη των συμβολαίων!

-Εξαπάτησε εννέα Λασιθιώτες, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το  χρηματικό ποσό των 364.039,28 ευρώ, πείθοντας τους ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων μεγάλων χρηματικών ποσών, με απαραίτητη προϋπόθεση είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί κάποιο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούταν ως υποθήκη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως συνεργό τον 44χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως μεσίτης για την αγορά-πώληση ακινήτων.

-Από επτά Χανιώτες και Ηρακλειώτες, απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 112.368 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι, αυτά θα χρησιμοποιούνταν ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων, στην οποία θα μεσολαβούσε ο ίδιος, έχοντας ως συνεργό άγνωστο άτομο το οποίο παρουσίαζε ως δικηγόρο των Αθηνών.

-Από δεκατέσσερις ακόμη Κρητικούς και Αθηναίους, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 61.424 ευρώ, προσποιούμενος τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών – επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

-Επιπλέον, εξαπάτησε συνολικά ενενήντα πολίτες αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 58.195,56 ευρώ, καθώς έπειθε τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι είχε προβεί ή ότι θα προέβαινε στην μεσολάβηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, λαμβάνοντας συγχρόνως το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα, χωρίς όμως να διαβιβάζει τη σχετική εντολή στις ασφαλιστικές εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε.

-Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απάτης, ο 37χρονος διαβίβαζε την εντολή για την ασφάλιση του οχήματος, βάσει της οποίας στη συνέχεια εκδιδόταν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χωρίς όμως να καταβάλλει στην εταιρία, τα ασφάλιστρα που ο ίδιος είχε ήδη εισπράξει, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σχετικό ασφαλιστήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των επτά κατηγορουμένων, η οποία είναι σε κακουργηματικό βαθμό, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Loading

  Read Previous

  ΔΕΙΤΕ: Ιδιοφυείς ή… εντελώς άκυρες ιδέες;;; (photos)

  Read Next

  Ο γίγαντας των αιθέρων -Οι πρώτες εικόνες του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο [εικόνες]

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular