Ο γίγαντας των αιθέρων -Οι πρώτες εικόνες του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο [εικόνες]
giant

Οι πρώτες εικόνες από την κατασκευή του Roc,  το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στην ιστορία της αεροπλοΐας, εξάπτουν την φαντασία για το τελικό αποτέλεσμα. 

Το αεροπλάνο είναι δημιούργημα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν και θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση δορυφόρων στην ατμόσφαιρα αλλά και για εμπορικές πτήσεις. Το Roc θα έχει άνοιγμα φτερών μήκους 117 μέτρων , θα τροφοδοτείται από 6 μηχανές τύπου Μποινγκ 747 και θα μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους βάρους μέχρι 6.124 κιλά και σε τροχιές μέχρι και 2000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Ο σχεδιασμός του αεροπλάνου προβλέπει την ύπαρξη δύο ατράκτων που η καθεμία θα έχει μήκος 72 μέτρα και για να τροχοδρομήσει θα χρειάζεται 14 τροχούς.

Η κατασκευή του γίγαντα των αιθέρων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και οι πρωτες δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν το 2016. Το αεροσκάφος θα φέρει μια επανάσταση στην διαστημική αεροπλοΐα καθώς θα μειώσει δραστικά το κόστος στα καύσιμα που χρειαζόταν για την εκτόξευση των δορυφόρων από το έδαφος. Ο Πολ Αλεν επιθυμεί στο μέλλον να χρησιμοποιήσει το Roc και για εμπορικές πτήσεις, για να μεταφέρει στο διάστημα επιβάτες που θα ήθελαν να ζήσουν
μια μοναδική εμπειρία.

 

 

 

Πηγή