Εξαρθρώθηκε σπείρα πουλούσε χασίς και ηρωίνη στη μισή Κρήτη
narkotika

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε Χανιά και Ρέθυμνο. Τα μέλη της οργάνωσης έκαναν αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και την διάθεση τους σε πολίτες των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν 11 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών Ουσιών και Τελωνειακού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 10.565 ευρώ.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η όποια συγκροτήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, κατείχε 33χρονος, ο οποίος προμήθευε μέλη της οργάνωσης με μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός 39χρονου, που αναζητείται, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 39, 45, 53, 54 και 55 ετών, προμηθεύονταν ποσότητες ηρωίνης από τον 33χρονο, ο οποίος τις απέκρυπτε σε προκαθορισμένα σημεία σε περιοχές του δήμου Αποκορώνου, από όπου τις παραλάμβαναν χωρίς να έρθουν σε φυσική επαφή, ενώ η πληρωμή γινόταν με τον ίδιο τρόπο, σε ίδιο ή διαφορετικό σημείο.

Τα μέλη που παραλάμβαναν τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις διέθεταν στη συνέχεια για διακίνηση μέσω των υπολοίπων μελών (43χρονος, 30χρονος και 56χρονος),  σε χρήστες ναρκωτικών στη πόλη των Χανίων, του Ρεθύμνου, ενώ τα έσοδα που αποκόμιζαν τα διέθεταν εκ νέου για αγορά, μεταφορά και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Για τη ζύγιση των ποσοτήτων χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας τις οποίες απέκρυπταν σε οικίες  39χρονου και 62χρονου, μελών της οργάνωσης.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, ο 33χρονος είχε συστήσει επιχείρηση, προκειμένου να προβαίνει στη νομιμοποίηση εσόδων από το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, καθώς και από κατάλληλη αξιοποίηση, προέκυψε ότι ο 33χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Σε έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και στην επιχείρηση του 33χρονου και λοιπούς χώρους και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που κατέχουν και χρησιμοποιούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

∙      10.565 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

∙      ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης,

∙      ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούντο απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

∙      4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

∙      ποσότητα καπνού, ο οποίος δεν έφερε την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερείται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,

∙      25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών και

∙      3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.