Με φως της ημέρας φάνηκαν οι μεγάλες καταστροφές της πυρκαγιάς στα νότια του Δ Φαιστού
proteszhmies

Με το πρώτο φως της ημέρας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία , οι καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ζώα,χορτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις είναι τεράστιες, από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Σάββατο 5 Ιουλίου στη νότια Κρήτη και η οποία διαρκώς εξαπλωνόταν από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν.

Αν και η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νησί καθώς και των εναέριων μέσων αλλά και εθελοντών κατοίκων της περιοχής ήταν άμεση, οι ζημιές που έχουν υποστεί θερμοκήπια, βοσκοτόπια και καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλη.

Αργά χθες το βράδυ μάλιστα ζητήθηκε από τους κατοίκους του Τζίγκουνα και του Γερόκαμπου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει πολύ κοντά στους οικισμούς.
Στο σημείο βρίσκονταν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες  17 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, ενώ χθες μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν και δύο ελικόπτερα.
Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, δύο άτομα ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.