Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη φωτιά στα νότια του Δ Φαιστού Συνελήφθη ο ένας ύποπτος (pics)
anti7

Έκανε στάχτη 4.000 στρέμματα γης ο πύρινος εφιάλτης – Συνελήφθη ο ένας ύποπτος

Ζώα, άγρια πουλιά θερμοκήπια έπληξε η φωτιά

Σε επιφυλακή παραμένουν 8 οχήματα με 22 άνδρες της πυροσβεστικής και δυο πεζοπόρα τμήματα υπό το φόβο αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν κοπάσει σημαντικά, όμως ακόμη και τα λίγα μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, μπορεί να δημιουργήσουν και πάλι πρόβλημα.

Από αύριο αναμένεται οι υπηρεσίες να ξεκινήσουν για την καταγραφή των ζημιών τόσο στην περιοχή Σκουρβούλων – Κισσών και Βώρων, όσο και στην περιοχή από πλατιά Περάμετα – Τζίγκουνας – Δυσικό και Γερόκαμπος.

Σύλληψη

Παράλληλα συνελήφθη ο ένας από τους δυο κτηνοτρόφους που φέρονται να εμπλέκονται με την εκδήλωση της φωτιάς. Πιο συγκεκριμένα οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 47χρονο κτηνοτρόφο οικογένειας που στο παρελθόν είχε εμπλακεί σοβαρή υπόθεση ενώ αναζητείται και ο έτερος ύποπτος.

 

Θυελλώδεις άνεμοι 

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί του Σαββάτο κοντά στο Αντισκάρι του Δήμου Φαιστού και για πολλές ώρες μαινόταν ανεξέλεγκτη, υποβοηθούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από ολόκληρη την Κρήτη και εναερίων μέσων, με τη συμμετοχή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής, έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές καλλιέργειες και βοσκοτόπια, αρκετά θερμοκήπια και τουλάχιστον μία κατοικία.

Η μείωση της έντασης των ανέμων αργά τη νύχτα βοήθησε στο να περιοριστεί το μεγάλο μέτωπο το οποίο κάποια στιγμή είχει φτάσει να απειλεί και οικισμούς με συνέπεια να ζτηθεί από την Πυροσβεστική να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Τζίγκουνα και τον Γερόκαμπο.

anti10 anti9 anti8 anti6 anti5 anti4 anti3 anti2 anti1 anti11 proteszhmies