Φρίκη στη Ρόδο: Μητέρα, θεία και παππούς βίαζαν 7χρονη
paidaki zwgrafia

Ανατριχίλα προκαλούν όσα ακούστηκαν σε δικαστήριο της Κω, με τον Εισαγγελέα της έδρας να ζητάει την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων (της μητέρας, της θείας και του παππού) στην φρικιαστική υπόθεση για τον βιασμό και την αποπλάνηση ενός κοριτσιού ηλικίας 7 ετών!

Τα όσα περνούσε το κοριτσάκι αποκαλύφθηκαν από την άρνηση της να δει τη μητέρα της αλλά και από τις ζωγραφιές της. Οι γονείς της, χώρισαν και την επιμέλεια της ανήλικης πήρε ο πατέρας της. Ωστόσο, η μικρή έβλεπε και τη μητέρα της, με απόφαση δικαστηρίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πάσχα του 2003, εκείνη φέρεται να πήγε στο σπίτι του πρώην άντρα της για να πάρει την κόρη της, και να επιστρέψει στο σπίτι της, όπου ήταν η αδελφή της και θεία του παιδιού. Εκεί, η μητέρα της φέρεται να έβαλε το χέρι της στο αιδοίο της μικρής, ενώ η αδελφή της φέρεται να της κρατούσε τα χέρια, για να μην φέρει αντιστάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η ανήλικη τότε κοπέλα να πονέσει και να ματώσει.

Μετά από αυτό, εκείνη αρνιόταν πεισματικά να δει τη μητέρα της… Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η μητέρα της προσπάθησε και πάλι να την πάρει, με την μικρή να λυγίζει και να λέει στον πατέρα της, τι είχε συμβεί. Του εξήγησε ότι δεν του το είπε κατευθείαν, γιατί την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει τόσο την ίδια, όσο κι εκείνον. Τότε είχε καταθέσει στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το «κουτί» της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά.

Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε ότι όταν κοιμόταν… την άγγιζαν. Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε ότι της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί και μετά η μητέρα της, της άγγιζε τα γεννητικά της όργανα και την έδερνε. Όπως η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ο παππούς και η γιαγιά της, της έλεγαν ότι θα σκοτώσουν το μπαμπά της με ένα μεγάλο όπλο.

Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενο τους. Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Άλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και το παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.

Παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο το φερόμενο ως θύμα όταν παραπονέθηκε για περιπρωκτικό άλγος. Εκείνος φέρεται να την ρώτησε ενώ ήταν μόνοι τους γιατί πονάει ο ποπός της και η μικρή φαίνεται πως του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές.

Στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ευχέρεια στην εξέταση της γενετήσιας περιοχής, το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του, είχε δε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχο του. Κατέληξε ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις ή όλα είναι στη φαντασία του.

Σε έγγραφο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης ψυχικού τραύματος και παραμέλησης των συναισθηματικών αναγκών του παιδιού, που είναι δυνατόν να οφείλονται σε σεξουαλική παρενόχληση.

Οι κατηγορούμενοι- μητέρα, θεία, παππούς και γιαγιά του παιδιού- αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

star.gr