«Γάζωσαν» με 54 σφαίρες καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ
leoforio

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική – Υλικές ζημιές σε τοίχους και τζάμια – Ψάχνουν κοινά στοιχεία με την επίθεση στην οικία του Γερμανού  πρέσβη πριν ένα χρόνο στο Χαλάνδρι – Κλειστός ο κόμβος της Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό

Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκε στις 03.15 τα ξημερώματα η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου και άρχισαν να πυροβολούν στοχεύοντας το κτήριο της Πρεσβείας. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια, ενώ δύο τρύπες δεσπόζουν σε τοίχο του κτηρίου από την πλευρά της Κηφισίας.

Αυτή την ώρα αποκλεισμένος παραμένει o κόμβος της Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό και στην άνοδο και στην κάθοδο.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας έχουν ήδη βρεθεί 54 κάλυκες 7,62 mm από καλάσνικοφ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από το κτήριο, αλλά και στην Κηφισίας, καθώς η Ισραηλινή πρεσβεία είναι ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια στην Αθήνα, ώστε να δουν τις κινήσεις των δραστών. Παράλληλα περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και να δουν αν συνδέεται με κάποια οργάνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς  η επίθεση έχει αρκετά όμοια στοιχεία  με εκείνη που είχε σημειωθεί εναντίον του Γερμανού Πρέσβη από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

Περίπου πριν από ένα χρόνο στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 τέσσερις κουκουλοφόροι έριξαν με 2 καλάσνικοφ 60 σφαίρες στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Η οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές» είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, αλλά και για την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.