Γιγαντιαία επιχείρηση απόψε στο Βενιζέλειο – Αερογέφυρες ζωής για τη σωτηρία συνανθρώπων μας
dotis organon

Για πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου θα στηθούν δυο χειρουργικά τραπέζια και θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες αερογέφυρες ζωής προκειμένου αρκετοί συνάνθρωποι μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία χάρη στην ευαισθησία των συγγενών δυο Κρητικών που έχασαν τη μάχη …

Μια γιγαντιαία επιχείρηση ζωής στήνεται απόψε στην Κρήτη με σημείο αναφοράς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου θα στηθούν δυο χειρουργικά τραπέζια και θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες αερογέφυρες ζωής προκειμένου αρκετοί συνάνθρωποι μας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία χάρη στην ευαισθησία των συγγενών δυο Κρητικών που έχασαν τη μάχη … Πρόκειται για μια δωρεά ζωής που αποτελεί μια ξεχωριστή προσφορά στις μέρες μας με τη συμβολή του ιατρικού δυναμικύ του Βενιζελείου …

Πιο συγκεκριμένα στη μια περίπτωση πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα απο την Κρήτη και στην άλλη για μια 58χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Κρήτη η οποία κατοικούσε στην Κω. Και οι δυο υπέστησαν εγκεφαλική αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξουν κλινικά νεκροί και τις οικογένειες τους να παίρνουν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νεφρά του 51χρονου άνδρα θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο Ηράκλειο ενώ το ήπαρ θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ οι πνεύμονες του θα μεταφερθούν στο Μόναχο της Γερμανίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα νεφρά της 58χρονης γυναίκας θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, οι κερατοειδείς στο Ηράκλειο, το ήπαρ στην Αθήνα. Παράλληλα η καρδιά της θα μεταφερθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας ενώ και οι πνευμονές της αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς αναμένεται να προσγειωθούν τα αεροπλάνα που θα μεταφέρουν τις ομάδες από τα νοσοκομεία του εξωτερικού και της υπόλοιπης χώρας που θα παραλάβουν τα όργανα των δυο συνανθρώπων μας.

 

 

www.cretalive.gr