Η εφαρμογή που έκανε ζάμπλουτο έναν 17χρονο Βρετανό
Θέλετε να ενημερωθείτε, γρήγορα, άμεσα, χωρίς να χάνεστε σε περιττές πληροφορίες, ανά πάσα στιγμή μέσω του κινητού σας; Ο 17χρονος Νικ Ντ’ Αλοΐζιο σκαρφίστηκε την ιδέα που λύνει τα χέρια πολλών χρηστών, η οποία, μάλιστα, τον έκανε πλουσιότερο κατά τριάντα εκατομμύρια δολάρια.

Ο ανήλικος Βρετανός πούλησε στην Yahoo το app του, που φέρει το όνομα «Summly» και συνοψίζει τις κυριότερες ειδήσεις, από επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, σε 400 χαρακτήρες.

Την ιδέα της εφαρμογής, βέβαια, ο Νικ την είχε σε ηλικία 15 ετών, όταν προσπάθησε να συλλέξει πληροφορίες για μια εργασία στο μάθημα Ιστορίας. Διαπίστωσε τότε ότι μέσω Google συγκέντρωνε πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία δεν είχαν συνοχή το ένα με το άλλο, υπήρχε υπερπληροφόρηση κι επομένως αντί να διευκολυνθεί, δυσκολευόταν στην εκτέλεση της εργασίας.

Προσπάθησε να σκεφτεί τότε κάτι που θα απλούστευε την ζωή χρηστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με την πληθώρα ειδήσεων. Έτσι, με την εφαρμογή του φιλτράρονται οι απαραίτητες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον χρήστη, ο οποίος προηγουμένως έχει επιλέξει τα Μέσα από τα οποία θέλει να ενημερώνεται.

Την ιδέα του στήριξε αρχικά ο δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ Λι Κα-Σινγκ, ο οποίος επένδυσε 250.000 δολάρια, στην πορεία τον ακολούθησαν αρκετές προσωπικότητες του θεάματος, από τον Άστον Κούτσερ και τη Γιόκο Ονο, μέχρι και τον Στίβεν Φράι, ο οποίος εμφανίζεται μαζί του σε σποτ όπου παρουσιάζεται το «Summly».

Ο Ντ’ Αλοΐζιο, μετά την απόκτηση της εφαρμογής του από τη Yahoo, η οποία ενισχύεται με ολοένα νεαρότερο δυναμικό από τότε που ανέλαβε η Μαρίσα Μάγιερ, θα αποταμιεύσει τα χρήματα της συμφωνίας, προηγουμένως, όμως, θα αγοράσει νέο υπολογιστή και ένα νέο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

 

Περισσότερα: Η εφαρμογή που έκανε ζάμπλουτο έναν 17χρονο Βρετανό | E-Radio.gr Blogslummer