Οι φλόγες…θέριεψαν και πάλι Δήμο Φαιστού
http://www.youtube.com/watch?v=pzPoVg-XHx8#at=10

Κοντά σε σπίτια ξανά η φωτιά- Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Μεσαράς- Μάχη υπό αντίξοες συνθήκες για την Πυροσβεστική υπηρεσία- Σηκώθηκαν εκ νέου τα ελικόπτερα,Δεν πρόλαβαν να πουν “Δόξα σοι ο Θεός” οι κάτοικοι της Μεσαράς, όταν νωρίς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά (δείτε εδώ) και λένε πάλι “Βόηθα Παναγιά”.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην περιοχή και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν συνεχώς μάχη να περιορίσουν τις φλόγες που, με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, “ξεπηδούν” σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά.

Τα σημαντικότερα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ισχυρές δυνάμεις που παραμένουν στη Μεσαρά ήταν, αργά το μεσημέρι κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι,  ενώ λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα οι φλόγες έφτασαν για μια ακομα φορά  κοντά στα σπίτια στον οικισμό Πηγαϊδάκια.

Ζητήθηκε να σηκωθούν και πάλι τα δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά, προκειμένου να προληφθούν ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις καταφτάνουν ξανά πυροσβεστικά οχήματα από παντού.

Πυκνοί καπνοί και πάλι στα Αστερούσια. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και τραβά δυτικά… Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

alithini