Υγειονομικές «βόμβες» στην Μεσαρά: «Σε σπίτι-κλουβί συμβιώνουν 28 μετανάστες»
Την ανησυχία ντόπιων αλλά και της ΕΛΑΣ έχει προκαλέσει η «εγκατάσταση» μεγάλου αριθμού μεταναστών κυρίως από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές σε χωριά της ανατολικής Μεσσαράς σε σπίτια-«υγειονομικές βόμβες», όπως περιγράφονται, όπου 20 και 30 άτομα συνωστίζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και μοιράζονται υποτυπώδεις τουαλέτες.

Μετά τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή του Τυμπακίου και με κίνητρο τα μεροκάματα λόγω ελαιοκομικής περιόδου πολλοί μετανάστες έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη περιοχή και χωριά όπως τη Βαγιωνιά, τις Στάβιες, τον Σοκαρά για να διαμείνουν και να δουλέψουν στις ελιές.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαμένουν σε μικρά παλιά οικήματα, ακατάλληλα τα περισσότερα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες. Ο ένας κοιμάται πάνω στον άλλον, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και υπάρχει σφοδρή δυσαρέσκεια και ανησυχία από ντόπιους. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι σε ένα από τα προαναφερόμενα χωριά, σε μικρό σπίτι καταμετρήθηκαν να διαμένουν 28 αλλοδαποί!

Η ανησυχία αυτή εντείνεται πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας με τα κρούσματα Covid να καταγράφουν αυξητική τάση και σε τοπικό επίπεδο. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι σε χωριό της ενδοχώρας Πακιστανός μετανάστης διαγνώστηκε θετικός στον ιό και για την περίπτωση του έχει ενημερωθεί ΕΟΔΥ και Αστυνομία δεδομένου ότι ο νεαρός αυτός άνδρας είχε στενές συναναστροφές με αρκετούς συμπατριώτες του. Όταν ζουν σε ένα σπίτι-κλουβί τόσα άτομα, η ανησυχία διασποράς είναι εύλογη.

Πριν λίγα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή του Ασημίου αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αρκετούς ελέγχους ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει «ξεσκόνισμα» σε σπίτια που νοικιάζουν ντόπιοι σε αλλοδαπούς.

Οι έλεγχοι αυτοί ουσιαστικά επιδιώκουν να υπάρξει ένας γενικότερος έλεγχος τόσο σε επίπεδο μέτρων Covid όσο και καταγραφής των στοιχείων των μεταναστών, να διαπιστωθεί ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι όχι ώστε να μην βρεθούν προ …εκπλήξεως.

Από την τοπική ΕΛΑΣ έχει ήδη διαμηνυθεί ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός μεταναστών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους πέντε ένοικους σε διαφορετική περίπτωση, αν βρεθούν δηλαδή υπεράριθμοι, θα πέφτει πρόστιμο 10.000 ευρώ ανά κεφάλι, το οποίο θα επωμίζεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

 

Foto; Dreamfm.gr

Πηγή: cretalive.gr