Εικόνες ντροπής στο Ηράκλειο: Εμετικά συνθήματα στο Μνημείο λίγες ώρες πριν την κατάθεση στεφάνων
«Μνημείο» απόλυτης σήψης και παρακμής λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στεφάνων θυμίζει ο χώρος στην πλατεία Ελευθερίας, στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου!

Με τους δείκτες του ρολογιού να δείχνουν «22:00» (27/10), οι εικόνες από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σοκάρουν!

Λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στεφάνων...

Λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στεφάνων…

Εμετικά συνθήματα, βρωμιά, σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα με …κάποιους αραχτούς χωρίς να «τρέχει» και τίποτα. Αυτό δεν είναι το Ηράκλειο, αυτό δεν είναι πόλη που ετοιμάζεται (έστω και με τους περιορισμούς) να τιμήσει την συμπλήρωση 80 χρόνων από το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το υπερήφανο «ΟΧΙ».

Στο έλεος των βανδάλων...

Στο έλεος των βανδάλων…

Δεν θα ασχοληθούμε με τους «επαναστάτες» με τα σπρέι. Δεν είναι δική μας δουλειά. Είναι ευθύνη των γονέων τους και άλλων επιστημονικών και ψυχιατρικών κλάδων.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τους «Άρχοντες» της πόλης. Τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη (μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας Κρήτης) γίνονται αυτά τα αίσχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, απευθύνοντας μια και μόνο έκκληση:

ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να στηθείτε μπροστά από το Μνημείο αύριο για τα στεφάνια, τις δηλώσεις και τις φωτογραφίες. Ζητήστε απλά μια συγνώμη από τους νεκρούς μας.

Εικόνες που σοκάρουν από την πλατεία Ελευθερίας.

Εικόνες που σοκάρουν από την πλατεία Ελευθερίας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
ekriti.gr