19.3 C
Αθήνα
3 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
ΚρήτηΥγεία

Υπογραφή σύμβασης από τον Περιφερειάρχη για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Τυμπακίου

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Τυμπακίου που θα εξυπηρετήσει σύντομα τους κατοίκους αναβαθμίζοντας τον νευραλγικό τομέα της δημόσια υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

1

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την σύμβαση «ΝΕΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ» με προϋπολογισμό 255.000 ευρώ, χρηματοδότηση που διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013. Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, οι Αντιδήμαρχοι Φαιστού Ελένη Τιτάκη, Νίκος Παπουτσάκης, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Σταυράκης, τα στελέχη τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Φακουκάκης, Άννα Ροβίθη, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιάννης Χριστάκης.

polidinamo1 polidinamo

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι «ένα ακόμη σημαντικό έργο στον τομέα της Υγείας ολοκληρώνεται.  Είναι γνωστό ότι σε όλη την Κρήτη η Περιφέρεια έχει υποστηρίξει με χρηματοδοτήσεις της  από το ΕΣΠΑ, με τις τεχνικές της υπηρεσίες, τέτοια σημαντικά έργα, που αναβαθμίζουν την παρεχόμενη δημόσια υγεία σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Μάλιστα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για τέτοιου είδους έργα, ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ. Με το πολυδύναμο ιατρείο Τυμπακίου μετά από μια επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι δεν μπορεί ένα τόσο σύγχρονο και εξαιρετικό κτίριο να μην διαθέτει κατάλληλο διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο. Εμείς παρά την οικονομική στενότητα βρήκαμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ, 255.000 ευρώ, και διαμορφώνεται ο εξωτερικός χώρος για να μπορούν οι κάτοικοι του Τυμπακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετηθούν στο σύγχρονο αυτό κτίριο». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, καταλήγοντας είπε, ότι, «παράλληλα διεκδικούμε από την Πολιτεία, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί, με νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, που θα εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης τόνισε:

«Πρόκειται για ένα όραμα ετών, ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δυπεάρχη, για τις ενέργειες τους για να ολοκληρωθεί το ιατρείο. Η δημοτική ενότητα Τυμπακίου με πάνω από 10.000 κατοίκους,  χρόνια τώρα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Μοιρών. Αποστάσεις, καθυστερήσεις στη μεταφορά, πολλά περιστατικά. Ευελπιστούμε να γίνει άμεσα και η στελέχωση του πολυδύναμου, που θα προσφέρει τα μέγιστα στη περιοχή από άποψη δομών υγείας».

Τέλος ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης δήλωσε: «Το ρεύμα στο περιφερειακό ιατρείο έχει συνδεθεί, απομένει η καθαριότητα του κτιρίου, και στη συνέχεια με χρηματοδότηση της ΥΠΕ θα υπάρξει ο βασικός αναγκαίος ιατρικός εξοπλισμός στο πολυδύναμο ιατρείο. Μόλις ολοκληρωθεί η εξωτερική διαμόρφωση, το ιατρείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «ΝΕΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ» αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου 3.000 τ.μ.  Το οικόπεδο βρίσκεται στον τομέα Β του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού. Η διαμόρφωση περιλαμβάνει τοιχείο περίφραξης από οπλισμένο σκυρόδεμα περιμετρικά του οικοπέδου, πεζοδρόμιο, πλάτους 1,50μ., σε επαφή με τους δρόμους,

Related posts

Η συμβουλή του αντιδημάρχου Γόρτυνας για τους οδηγούς μόνο με 4Χ4 και αντιολισθητικές αλυσίδες.

907@dreamfm.gr

Τέλος στο μαρτύριο: Εξαφανίστε το Κότσι από τα πόδια σας, με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους! (VIDEOS)

907@dreamfm.gr

Αρχικά νόμιζαν πως ο γιος τους έβγαλε μερικά αλλεργικά εξανθήματα – Όταν όμως οι γιατροί έκαναν τη διάγνωση, έπαθαν το σοκ της ζωής τους!

907@dreamfm.gr

Leave a Comment