Με κάθε επισημότητα το Τυμπάκι του δήμου Φαιστού τίμησε το πολιούχο του άγιο Τίτο
titos1
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού ο πολιούχος της πόλης και πρώτος Επίσκοπος Κρήτης, Άγιος Τίτος.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό τόσο κατά  την παραμονή, όσο και ανήμερα του εορτασμού. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου, όπου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος. Κατά το διήμερο των εορτασμών παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Αυγενάκης και Σενετάκης, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.

Η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη του Τυμπακίου δήλωσε: « Το Τυμπάκι τιμά τον προστάτη του Απόστολο Τίτο, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος Κρήτης που μετέδωσε το Χριστιανισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, έχοντας βαθειά συνείδηση, ως Έλληνες και ως χριστιανοί του χρέους μας έναντι της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης. Χρόνια Πολλά σε όλους και η χάρη του Αγίου Τίτου να μας έχει όλους καλά».agios_titos τυμπακι