Καβγάς για το…κρητικό νόμισμα με πυροσβέστη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!
sakellaridis

“Αυτό το αστείο με το κρητικό νόμισμα να πάψει και με το θέμα της Κρήτης, δεν θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Είναι αισχρό”

Ένταση στο καθιερωμένο briefing της Δευτέρας του κυβερνητικού εκπροσώπου, με πρωταγωνίστριες δύο δημοσιογράφους και την…Κρήτη! Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η συζήτηση θα οξυνθεί γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης ή των συντάξεων και του ΦΠΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε να αντιμετωπίσει την αντιπαράθεση δύο δημοσιογράφων σε ένα θέμα που δεν αφορούσε σε τίποτα την κυβέρνηση.

Αφορμή για να… ανάψει η σπίθα ήταν μια ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τη Δήμητρα Καλλωνάκη, Κρητικιά δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ε-Ην Ων.

Συγκεκριμένα, έθεσε υπόψη του κ. Σακελλαρίδη το εξής ζήτημα: «Έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα από το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθυμνου, έχουν βγάλει μια απόφαση στις 11 Μαρτίου 2015, για να πληρώνεται και με άλλο νόμισμα. Η ερώτησή μου είναι απλή. Τι θα γίνει με τους δήμους, οι οποίοι προχωρούν σε αποφάσεις και με άλλο νόμισμα ελληνικό επίσημα, και πως εσείς θα το αντιμετωπίσετε σαν κυβέρνηση, από τη στιγμή που σκάβουν το λάκκο της κυβέρνησης;».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της συναδέλφου της, Ελένης Καλογεροπούλου, η οποία επιχείρησε να… απαντήσει αντί του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Μήπως αυτό το νόμισμα είναι κάποιο που έχετε εκεί στην Κρήτη, ντόπιο» είπε, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να χαμογελά.

Η δημοσιογράφος του Ε-Ην Ων, ωστόσο, δεν… χαμογέλασε. Αντίθετα, επέμεινε: «Αυτό το αστείο με το χαρτονόμισμα να παύσει και με το θέμα της Κρήτης γιατί… να φύγουμε από την Ελλάδα ή όχι. Αυτό είναι αισχρό, είναι αισχρό».

Η «πυροσβεστική» παρέμβαση του κ. Σακελλαρίδη, που ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία και απάντησε άμεσα -αν και κάπως αμήχανα- στο ερώτημα, δεν επέτρεψε να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αμέσως το λόγο και φρόντισε να ηρεμήσουν τα πνεύματα απαντώντας καίρια και άμεσα στην αρχική ερώτηση. “Αυτό είναι ευθύνη των Δήμων και τη συνολική ευθύνη για τέτοιου τύπου κείμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι” ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης που κατάφερε να μειώσει την ένταση.

 

 

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 15′ 

www.cretalive.gr