«Κι όμως υπάρχει λύση για το δρόμο της Μεσαράς, αλλά κάποιος πρέπει να ασχοληθεί!»




 

Ντροπή σας Για 30εκατ. Ο δρόμος Μασαρά Ηράκλειο θα δεν τελειώσει ΠΟΤΕ… Δείτε το δρόμο φάντασμα (Video)

Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο

kapo

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης με τη δραματική τροπή που πήρε η υπόθεση του δρόμου της Μεσαράς. Άστοχοι χειρισμοί και αβελτηρία εκ μέρους του υπουργείου οδήγησαν το έργο εκτός ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα μόνο με…εθνικούς πόρους μπορεί να γίνει!

Αλλά που θα βρεθούν οι…πόροι των 30 και 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τελειώσει ο δρόμος όταν δεν μπορούν να βρεθούν πιο…κρίσιμα ισοδύναμα;

“Κι όμως θα μπορούσε να υπάρχει λύση , αλλά κάποιος πρέπει να ασχοληθεί!” λέει με νόημα ο κ.Κοπάσης που με την επιστολή παραίτησής του στον υπουργό προσπαθεί να ταρακουνήσει λίγο τους μανδαρίνους του υπουργείου.

“Εάν μιλάμε για εθνικούς πόρους το πρόβλημα είναι μεγάλο για το δρόμο. Αλλά εάν λήξουν το θέμα που υπάρχει μπορεί να υπάρξει λύση όπως έγινε με κάποιους αυτοκινητόδρομους που πήραν παράταση. Μπορεί κι ο δρόμος της Μεσαράς που θέλει αυτή την συμπληρωματική εργολαβία να έχει μια παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2017!”

Για τον κ.Κοπάση το θέμα ξεκίνησε από την αρχή στραβά, όταν δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη διαμάχη των εργολάβων.

“Το θέμα του δρόμου της Μεσαράς μπορούσε να λυθεί σχετικά εύκολα. Και το μεν έργο Πάνορμο- Εξάντη μπορεί να μπει υπό κάποιες προϋποθέσεις στο νέο ΕΣΠΑ αφού είναι νέο έργο, το άλλο δεν μπορούσε αφού εμφανίζεται να ξεκίνησε με το προηγούμενο πλαίσιο, μπήκε στο ΕΣΠα και τώρα δεν είναι δυνατόν να μπει…στο τρίτο! Άρα μόνο παράταση που κι αυτό έγινε σε κάποια έργα! Αλλά επαναλαμβάνω κάποιος πρέπει να ασχοληθεί για να γίνει αυτό” λέει.

Ο ίδιος ο κ.Κοπάσης ζητά να πάρει αποφάσεις το υπουργείο. Το λέει και στην επιστολή του:

“Συνοψίζοντας, η επάρκεια και η ταχύτητα επιτέλεσης των αρμοδιοτήτων μας, η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στις αποφάσεις και την υλοποίηση των έργων, η προσέλκυση πρόσθετων πόρων από ανταγωνιστικά προγράμματα, η ενεργειακή αξιοποίηση των έργων για την μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι πολύτιμες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, όπως η επιστροφή των κρίσιμων αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο. Ωστόσο, γεγονός παραμένει ότι αντιμετωπίζουμε οικονομική ασφυξία, παρά την σχετική νομοθετική ρύθμιση για την επιχορήγηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, που έχουν ανατεθεί στο Οργανισμό και χωρίς προσωπικά να έχω την παραμικρή δυνατότητα επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου. Ίσως έχουμε περιέλθει ήδη στο οριακό σημείο λειτουργίας, που καθίσταται επιζήμιο τοσο για αυτόν τον ίδιο τον Οργανισμό όσο και την ανάπτυξη της Κρήτης. Γι’ αυτό το λόγο, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω με την παρούσα, να κοινοποιήσω την παρούσα στο Διοικητικό Συμβούλιο και ελπίζω και εύχομαι να είναι αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.”

www.cretalive.gr