16.9 C
Αθήνα
7 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

Κίνηση ΜΑΤ απο τους φορείς του Τυμπακίου: Αφού τους έγραψε ο Δήμαρχος τον… έγραψαν και αυτοί…

forois-timpakioy

Ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Βασίλη Λαμπρινό, στέλνουν φορείς και κάτοικοι του Τυμπακίου, που έλαβαν μέρος σε λαϊκή συνέλευση το βράδυ της Παρασκευής.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στην περιοχή, στο πλαίσιο των σχεδιασμών Μουζάλα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με το αιτιολογικό ότι η περιοχή δεν  «αντέχει» να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα γίνεται λόγος για “δεινή κατάσταση του Δήμου λόγω του υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών  και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου” και ζητείται άμεσα έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε αναφέρεται:

”  Μετά την  λαϊκή συγκέντρωση  της 9ης Σεπτεμβρίου 2016  , την οποία  συγκάλεσαν στο Τυμπάκι οι  φορείς  της Δημοτικής Ενότητας  Τυμπακίου  με θέματα:

1)Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη παραμονή χιλιάδων παράνομων  (και μη καταγεγραμμένων)  μεταναστών σ΄αυτήν  και  κυρίως στο Τυμπάκι και

2) Το ενδεχόμενο δημιουργίας  καταυλισμού (ΗΟΤ SPOT) στο Δήμο Φαιστού ..

Μετά  το ομόφωνο  ψήφισμα  της λαϊκής αυτής  συγκέντρωσης.

Μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες και αιτήματα των φορέων  για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού , για συζήτηση και  λήψη απόφασης  σχετικής με τα παραπάνω θέματα , οι οποίες όμως  είτε αγνοήθηκαν είτε «έπεσαν στο κενό».

Αφού  διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού αποφάσισε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο  μετά την  συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) της  13ης Σεπτεμβρίου 2016 , απευθύνοντας  μάλιστα  δια του τύπου σχετική επιστολή προς τους δημότες.

Επειδή κρίνουμε ότι απαιτείται και επιβάλλεται πριν από κάθε συζήτηση  ή λήψη  απόφασης , να γνωστοποιηθεί  στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ)  και τα μέλη της ,  η  σημερινή κατάσταση στο Δήμο Φαιστού και το  ομόφωνο ψήφισμα των   φορέων και δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου , αποφασίσαμε  και αποστέλλουμε το  ομόφωνο ψήφισμα  στον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Λαμπρινό  , με παράλληλη κοινοποίησή του τόσο στον Δήμαρχο  Φαιστού κ. Αρμουτάκη , όσο και στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  του Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη , ως  αιρετό μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, με αίτημα  να διαβαστεί  αυτό  στην σχετική συνεδρίαση της ΠΕΔ της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 και να ληφθεί υπ΄ όψιν.

ΟΙ   ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

                                        ΟΜΟΦΩΝΟ          ΨΗΦΙΣΜΑ

         Της λαϊκής συγκέντρωσης  της 9ης Σεπτεμβρίου 2016  , την οποία  συγκάλεσαν στο Τυμπάκι οι  φορείς  της Δημοτικής Ενότητας  Τυμπακίου  με θέματα:

1)Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη παραμονή χιλιάδων παράνομων  (και μη καταγεγραμμένων)  μεταναστών σ΄αυτήν  και  κυρίως στο Τυμπάκι και

2) Το ενδεχόμενο δημιουργίας  καταυλισμού (ΗΟΤ SPOT) στο Δήμο Φαιστού

Αφού:

Α) γι΄ άλλη μια φορά  διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται  από την παραμονή υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών  στο Δήμο Φαιστού  και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες  με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την δημόσια υγεία και ασφάλεια

Β) κατά  γενική  ομολογία η περιοχή δεν  «αντέχει»   να φιλοξενήσει   μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών

ΖΗΤΟΥΜΕ

Ι. α) να αναγνωρίζεται η δεινή κατάσταση του Δήμου μας λόγω  του  υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών  και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες  με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και για τον λόγο αυτό να εξαιρεθεί από την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων  φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

β) να  γνωστοποιείται προς την Κυβέρνηση , προς κάθε αρμόδιο  Υπουργείο ,  προς  την Περιφέρεια ,  την ΤΕΔ και την  ΠΕΔ  και  όπου αλλού χρειαστεί  ότι ο Δήμος  Φαιστού είναι  υπερκορεσμένος  και  ότι δεν διαθέτει  ούτε  χώρους ούτε δυνατότητα φιλοξενίας  άλλων , μεταναστών ή προσφύγων. Το  γεγονός  αυτό   πρέπει να  λαμβάνεται υπ΄όψιν από την   Πολιτεία  κατά  το σχεδιασμό της   σε επίπεδο χώρας  και ν’ αποτελεί  βασικό κριτήριο.

γ) την  άμεση κινητοποίηση  των εκτελεστικών οργάνων της Δημοτικής Αρχής  για καταγραφή  και ταυτοποίηση των διαβιούντων  σήμερα στην περιοχή  μεταναστών, τον  υγειονομικό έλεγχο  και την  αστυνόμευση της περιοχής, θέτοντας τις  Αστυνομικές Αρχές ενώπιον των ευθυνών τους .

ΙΙ. Την άμεση , έκτακτη , σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού  και την λήψη απ΄αυτό απόφασης  ,που να εκφράζει την ομόφωνη  άποψη των κατοίκων και δημοτών κατά τα παραπάνω   ΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ”

Related posts

Οι μαθητές αποθέωσαν τον Μανώλη Στεφανουδάκη στις επισκέψεις του στα δημοτικό σχολεία (φωτογραφίες)

907@dreamfm.gr

Αυτός είναι παιδεραστής που ψάρευε μέσω του Facebook και παγίδευε τα θύματα του…

907@dreamfm.gr

Τραγικό τροχαίο νεκρός ένας 30χρονος άνδρας στο δρόμο Ιεράπετρας-Σητείας (Photos)

907@dreamfm.gr

Leave a Comment