Κύριε Υπουργέ, μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που… Παραίτηση Αρχηγού του ΠΣ
Τα βρόντηξε και υπέβαλε την παραίτηση σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Θ. Καρατζιάς… Δεν ανέχθηκε το «καπέλωμα!», δείτε τι γράφει στην Επιστολή προς το Ν. Τόσκα! Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής διαφωνούσε με τον υπουργό Νίκο Τόσκα στο θέμα του ενιαίου βαθμολογίου και των κρίσεων των Αξιωματικών του Σώματος. Συγκεκριμένα ο Αρχηγός είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και Υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, ενώ ο υπουργός είχε υποβάλει άλλη πρόταση για το βαθμολόγιο των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Για το βαθμολόγιο των Υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός. Οι Εισηγήσεις του Αρχηγού της Πυροσβεστικής φέρεται ότι δυσαρέστησαν τον Νίκο Τόσκα, με αποτέλεσμα ο Αναπληρωτής Υπουργός να ζητήσει την παραίτησή του, την οποία ο Στρατηγός Καρατζιάς υπέβαλλε το πρωί της Τετάρτης… Μη ανεχώμενος το Καπέλωμα!
Τη Δευτέρα το πρωί έχουμε ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση του νέου Αρχηγού!
Κύριε Υπουργέ
Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Ιωάννης Θ. Καρατζιάς / Αντιστράτηγος Π.Σ.
Σχόλιο: Υπάρχουν πάντως ακόμη Αρχηγοί που δεν μασάνε …Ούτε και πατάνε σε δύο βάρκες!