Κτηνωδία! Δένουν τα παιδιά τους με πέτρες για να πάνε για δουλειά γιατί…! (PHOTOS)
dc3691cce108a390b60a7d4b4905a553

Μία συγκλονιστική ιστορία με γονείς που αναγκάζονται να δέσουν τα παιδιά τους για να πάνε για δουλειά, δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Η μόλις 15 μηνών Shivani είναι δεμένη με πλαστική ταινία γύρω από το πόδι και δεμένη σε μία πέτρα σε πόλη της Δυτικής Ινδίας.

 

Δεμένο με ταινία που συνήθως χρησιμοποιεί η αστυνομία για να αποκλείσει μία περιοχή και μέσα στις σκόνες το παιδί περνά τουλάχιστον 9 ώρες σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου .

Η μητέρα της, Sarta Kalara, λέει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να δέσει το παιδί της παρά το κλάμα της, καθώς αυτή και ο άνδρας της εργάζονται για περίπου 4 δολάρια την ημέρα σκάβοντας για να περάσουν υπόγεια ηλεκτρικά καλώδια στην πόλη της Ινδίας Ahmedabad.

«Την δένω για να μην πάει στον δρόμο. Ο μικρότερος γιος μου είναι τρεισήμισι ετών και δεν είναι σε θέση να την προσέχει» είπε η 23χρονη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν περίπου 40 εκατ. εργάτες στην Ινδία, και τουλάχιστον μία στους πέντε είναι γυναίκα, που μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να εργαστούν στις κατασκευές που ενισχύονται στις πόλεις.

Σε ολόκληρη τη χώρα είναι κοινό να βλέπεις μικρά παιδιά να περνούν τη μέρα τους στις λάσπες και στην άμμο καθώς οι γονείς τους μεταφέρουν τούβλα ή σκάβουν για δημιουργία νέων δρόμων και πολυτελών σπιτιών.

Οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες ζουν σε τέντες ή σε κρεβάτια στην ύπαιθρο. Οι εταιρείες, λέει οργάνωση για την προστασία των παιδιών δεν προσφέρουν εστίες για τους εργαζόμενους γιατί ανεβαίνει το κόστος.

Συνήθως τα παιδιά μένουν με τους γονείς τους μέχρι την ηλικία των 7 ή 8 ετών και στέλνονται να ζήσουν με τους παππούδες σε φτωχά χωριά σε γειτονικές πολιτείες.

«Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για εμάς ή για τα παιδιά μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι η δουλειά τους» προσθέτει η μητέρα της Shivani