Λύθηκε το μυστήριο: Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας – Αμετακίνητη η Ελισάβετ
filipos agglias

Αυτό θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Λύθηκε τελικά το μυστήριο με την εσπευσμένη κλήση όλου του προσωπικού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο καθώς όπως έγινε γνωστό τους ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτό πρόκειται να συμβεί το προσεχές φθινόπωρο. Ήδη εδώ και πέντε χρόνια, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος έσβησε το 90ο κεράκι στην τούρτα του, έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι θα απείχε στο εξής από τα περισσότερα από τα καθήκοντά του.

Αναλόγως και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ασκεί πλέον μια σειρά από τα βασιλικά της καθήκοντα, λόγω ηλικίας. Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα είναι πλέον η επικεφαλής 25 εθνικών οργανισμών, όπως για παράδειγμα το τένις του Γουίμπλετον και πως την θέση της θα αναλάβουν νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τι είχε προηγηθεί

Τη διαρροή για τη συγκέντρωση στο Λονδίνο των εργαζομένων της βασιλικής οικογένειας έκανε πρώτη η Daily Mail με όσους γνωρίζουν καλά τα περί του παλατιού να χαρακτηρίζουν το γεγονός «πολύ ασυνήθιστο», ειδικά γιατί η πρόσκληση έγινε αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το περίεργο είναι, όπως σημείωνε η Daily Mail, πως ούτε οι πιο παλιοί από το προσωπικό δεν είχαν ενημερωθεί για το αντικείμενο της σύσκεψης, με τις φήμες να οργιάζουν.

Η Ελισάβετ έγινε 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος θα γίνει 96 τον Ιούνιο.

Το γεγονός και ο τρόπος που μεταδόθηκε προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε όργιο φημών πως επίκειται ανακοίνωση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου. Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν έξω από το παλάτι, και περίμεναν τυχόν ανακοινώσεις στις 08:00 (10 ώρα Ελλάδας), καθώς βάσει πρωτοκόλλου, την ώρα εκείνη γίνονται οι ανακοινώσεις θανάτου μελών της βασιλικής οικογένειας. Η φημολογία που δημιουργήθηκε υποχρέωσε εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώσει στο Associated Press ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» και πως η σύσκεψη του προσωπικού δεν αφορά την υγεία της βασίλισσας ή του Φίλιππου, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς αφορά.