Μαθητής στο Ηράκλειο βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με έναν μισθό μέσα- Τον βραβεύει το σχολείο του
portofoli
Μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει ότι ακόμη στις μέρες υπαρχουν άνθρωποι με Αρχές και αξίες είναι και αυτή του Δημήτρη Ραμουτσάκη.

Ο Δημήτρης Ραμουτσάκης είναι ένας μαθητής της Β΄τάξης του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, ο οποίος την περασμένη βδομάδα ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατό του, είδε ότι από έναν κύριο σε ένα μηχανάκι έπεσε το πορτοφόλι του.

Το έπιασε από τον δρόμο και προσπάθησε να τον πλησιάσει, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Τελικά, άνοιξε το πορτοφόλι που περιείχε 685 ευρώ και βρήκε την επαγγελματική κάρτα του κατόχου του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τού τηλεφώνησε, τον συνάντησε και του παρέδωσε το πορτοφόλι.

«Όταν είδα τα χρήματα, σκέφτηκα ότι μπορεί να τα έχει ανάγκη, ίσως έχει οικογένεια. Δεν μου πέρασε από το μυαλό να τα κρατήσω», αναφέρει στην «Πατρις». Ο κάτοχος του πορτοφολιού, όπως ήταν φυσικό, τον ευχαρίστησε και του είπε πως δεν περίμενε ότι θα έβρισκε ξανά τα χρήματά του. Επειδή εργάζεται σε μαγαζί με λουκουμάδες, κέρασε τον Δημήτρη το νόστιμο γλύκισμα! Ο Δημήτρης μίλησε με τους γονείς του, οι οποίοι, επίσης, τον προέτρεψαν να παραδώσει το πορτοφόλι.

Το σχολείο του αποφάσισε να τον βραβεύσει, κάτι που ο ίδιος δεν γνωρίζει! Σήμερα στην πρωινή προσευχή, ο διευθυντής του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Σακελλάρης, θα του απονείμει ένα βραβείο για να τον συγχαρεί για την κίνησή του αλλά, παράλληλα, να δείξει το παράδειγμά του και στους υπόλοιπους μαθητές.

«Η ενέργεια του παιδιού ήταν πολύ σημαντική, να παραδώσει το πορτοφόλι χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα βραβεύσουμε ακόμα και την οικογένειά του για τις αρχές και τις αξίες που του έδωσε», αναφέρει στην «Πατρις» ο κ. Σακελλάρης.