• 22 Ιουνίου, 2024

Μ. Παρασκευή Οι παλαίμαχοι στα γήπεδα

Vinkmag ad

985333

Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός είναι ο πιο παλιός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα. Διεξαγόταν ανελλιπώς από το 1961 κάθε Μεγάλη Παρασκευή ως το 2013, με μια διακοπή το 1967 λόγω συγκυριακής απαγόρευσης μιας και συνέπεσε με την επικράτηση της δικτατορίας στις 21 Απριλίου 1967. Γίνεται πάντα στο γήπεδο της Προοδευτικής, στη Νίκαια Πειραιά, εκτός από το 1968 που έγινε στο γήπεδο Νεάπολης, του Ιωνικού, μιας και στο γήπεδο Νικαίας γίνονταν έργα. Αγωνίζονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Βραδύποροι) και της Προοδευτικής (Ταλαίπωροι), ενισχυμένοι κάποιες φορές και από παλιούς παίκτες άλλων σωματείων. Το 2014, έπειτα από άρνηση του Βραδυποριακού να συνεχίσει να μετέχει στη διοργάνωση,[1] τη θέση του πήρε ο “Παλαιμαχιακός”, μικτή ομάδα παλαιμάχων του Πειραιά, του Συνδέσμου Βετεράνων Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στις 15:00, θα «ξανασμίξει» στο γήπεδο Πόμπιας η ιστορία τόσο του Κόρακα, όσο και αυτής του ΑΟ Πετροκεφαλίου, με το καθιερωμένο ραντεβού των παλαιμάχων με τους αντίστοιχους νέους της τωρινής ομάδας.

Επίσης ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους και στους Νέους θα πραγματοποιήσει η Αγία Βαρβάρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που μας ήρθε έχει ώς εξής:

Το καθιερωμένο πλέον ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαίμαχους και τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας που όπως πάντα πραγματοποιείται το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, και φέτος θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ο Αθλητικός & ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Βαρβάρας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής στις 15:30, και αντί εισιτηρίου να κρατάτε τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τα τρόφιμα θα δοθούν στο φιλόπτωχο τμήμα ενορίας Αγίας Βαρβάρας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.
Ελάτε να διασκεδάσετε και συγχρόνως να στηρίξετε τη προσπάθεια των συλλόγων του χωριού μας προς όφελος των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.
ΠΑΣΧΑ: στιγμή χαράς αλλά και προσφοράς

Loading

  Read Previous

  H Ακαδημία Ζαρού σε πρόγραμμα της ΟΠΑΠ ΑΕ

  Read Next

  Μπλε ώρα: Η μαγική στιγμή μεταξύ μέρας και νύχτας!

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular