Μετάθεση στον Έβρο για τον γιο του Πρετεντέρη
ESR_2002_010_011_CMYK.indd

Στα σύνορα στέλνει χωρίς δεύτερη σκέψη όλο το «πλεονάζον» προσωπικό ο Πάνος Καμμένος! Δίχως να υπολογίζει ρουσφέτια πολιτικών και ονοματεπώνυμα γόνων επιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας το είπε και το έκανε. Μετέθεσε στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της χώρας εκατοντάδες στρατιώτες που έως τώρα υπηρετούσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Οπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «δημοκρατία», χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υιού του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, ενώ είχε τοποθετηθεί στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών του μετά τη βασική εκπαίδευσή του, έλαβε και αυτός φύλλο πορείας για μονάδα του Στρατού στον Εβρο, βάσει των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Καμμένος δεν δίστασε καθόλου να υπογράψει τη μετάθεσή του, αν και προσφάτως ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου. «Δεν κάνουμε καμία εξαίρεση. Αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις, τότε δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα» είναι το μότο του υπουργού.

Κι αυτό τη στιγμή που, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», τα τηλέφωνα στο υπουργείο Αμυνας και στα Γενικά Επιτελεία (όπως αναφέρουν πληροφορίες) έχουν… σπάσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

«Δεν γίνεται καμία παρέμβαση» είναι η απάντηση. Ηδη έχουν υπογραφεί 1.397 μεταθέσεις για στρατόπεδα του Εβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή επάνδρωση, ακόμη και κάτω του 50%. Στόχος είναι στις ευαίσθητες αυτές μονάδες η επάνδρωση να φτάσει στο 80%.

Το ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων του Πενταγώνου ήταν μάλιστα τόσο «αδυσώπητο», που έστειλε μεταθέσεις και στους I4. Για να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, έγινε παρέμβαση από τον κ. Καμμένο, έτσι ώστε συνολικά 67 στρατιώτες να απαλειφθούν την τελευταία στιγμή, αφού δεν υπήρχε λόγος άοπλοι στρατιώτες να μετατεθούν στα σύνορα. Πόσο θα αντέξει το μέτωπο κατά του ρουσφετιού είναι άγνωστο. Πάντως πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν στήσει «γραμμή Μαζινό».

 

 

www.espressonews.gr