paidia sxolio

Γονείς στην Βρετανία έγιναν έξω φρενών όταν δέχτηκαν μία επιστολή που τους έλεγε να βοηθήσουν τα τετράχρονα παιδιά τους να…επιλέξουν ένα φύλο πριν αρχίσουν το δημοτικό σχολείο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπράιτον και Χοβ απέστειλε μια επιστολή σε εκατοντάδες οικογένειες λέγοντάς τους ποιό σχολείο το παιδί τους θα παρακολουθήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά τους ζήτησε να ανταποκριθούν στο τι φύλο προτιμά το παιδί τους.
Μαζί με το κύριο κείμενο της επιστολής, υπήρχε και ένα σημείωμα δίπλα από το κουτάκι επιλογής για αρσενικό / θηλυκό εξηγώντας ότι το εθνικό σύστημα καταγραφής δίνει μόνο δύο επιλογές για το φύλο, αλλά να βοηθήσουν το παιδί τους να επιλέξει ένα φύλο με το οποίο ταυτίζεται πιο πολύ.
Έγραφε: «Αναγνωρίζουμε ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι δεν ταυτίζονται με το φύλο που τους είχε ανατεθεί κατά τη γέννηση ή μπορεί να προσδιορίζονται με ένα φύλο εκτός από αρσενικό ή θηλυκό, ωστόσο τα τρέχοντα συστήματα (σε εθνικό επίπεδο) καταγράφουν τα φύλα μόνο ως αρσενικό ή θηλυκό.
«Παρακαλώ να υποστηρίξετε το παιδί σας για να επιλέξει το φύλο με το οποίο ταυτίζεται περισσότερο. Ή εάν έχει μια άλλη ταυτότητα φύλου παρακαλώ αφήστε κενό και να το συζητήσετε με το σχολείο του παιδιού σας».
Οι γονείς έχουν επικρίνει την κίνηση υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να «απολαύσουν την αθωότητά τους».
Το περιέγραψαν επίσης ως «επικίνδυνη προσέγγιση» αφού τα τετράχρονα δεν έχουν ακόμα μια ενήλικη άποψη του κόσμου ή δεν κατανοούν πλήρως τους ρόλους των φύλων.
Μια μητέρα είπε: «Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενήλικη προβολή του κόσμου – δεν κατανοούν πλήρως τη μονιμότητα, τις κοινωνικές δομές, τι είναι εφικτό και τι δεν είναι δυνατό.
«Τα τετράχρονα δεν έχουν γενικά σταθερές απόψεις και συχνά δεν κατανοούν πλήρως ότι το φύλο, το χρώμα τους ή ακόμη και τα είδη είναι σταθερά.
«Η αντιμετώπιση των παιδιών σαν να είναι ενήλικοι είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση από ένα σημείο προστασίας. Δεν είναι ενήλικες – αφήστε τα να απολαύσουν την αθωότητα και τη δημιουργικότητα της παιδικής ηλικίας τους».
Ο βουλευτής Andrew Bridgen επέκρινε επίσης τη σημείωση, λέγοντας στην The Sun: «Τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά να διαβάζουν και να γράφουν, όχι να τα ζητά να εξετάσουν ανταλλαγές των φύλων».
Η Σύμβουλος του Μπράιτον και Χοβ για την ισότητα, Emma Daniel, δήλωσε ότι η αλλαγή στη μορφή ήταν μια απάντηση στις οικογένειες και τα αιτήματα των σχολείων να είναι πιο περιεκτική.
Είπε: «Η φόρμα εγγραφής των μαθητών μας ζητά μια σειρά πληροφοριών από τους γονείς και κηδεμόνες για τα παιδιά και τους νέους όλων των ηλικιών που εισέρχονται σε μια νέα σχολική κοινότητα.
«Οι γονείς και φροντιστές καλούνται να δηλώσουν το φύλο του παιδιού τους ως αρσενικό ή θηλυκό. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών αυτό είναι πολύ απλό.
«Έχουμε τοποθετήσει το πρόσθετο κείμενο σχετικά με την ταυτότητα του φύλου ως απάντηση στις εκκλήσεις από τις οικογένειες, τους νέους και τα σχολεία για να δείξουμε μια περιεκτική προσέγγιση με το φύλο.
«Υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί παιδιών και νέων σε εθνικό επίπεδο που αναγνωρίζονται ως τρανς. Πολλά τρανς άτομα σε εθνικό επίπεδο αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού όταν ήταν στο σχολείο.
«Αναγνωρίζοντας το φάσμα των ταυτοτήτων φύλου στις κοινότητες του σχολείου μας, βοηθάμε στη διασφάλιση τα σχολεία να είναι ασφαλείς χώροι για όλους».
Η διαμάχη έρχεται μόλις τρεις μήνες αφότου το συμβούλιο έστειλε μια «βαθιά μπερδεμένη» έρευνα των δύο φύλων στους μαθητές της Σχολής Blatchington Mill, στο Χοβ, με 25 επιλογές για να διαλέξουν.
Μαζί με παραδοσιακές επιλογές «κορίτσι» και «αγόρι», τα παιδιά ηλικίας 13 έως 18 κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν από μια λίστα που περιελάμβανε τα «genderqueer» (απροσδιόριστο), «τρι-φύλο», «ρευστό φύλο» και «ερμαφρόδιτο».
Αυτή η εθνική έρευνα συνδέθηκε από την ιστοσελίδα της Επιτρόπου του Παιδιού για την Αγγλία, Anne Longfield, και διαβιβάστηκε σε κάποια σχολεία από τα τοπικά συμβούλια.
Αλλά το ερώτημα που ζητούσε από τα παιδιά να καθορίσουν το φύλο τους επικρίθηκε από το Χριστιανικό Ινστιτούτο ως «εντελώς παραπλανητικό» και «βαθιά μπερδεμένο» για τα κορίτσια και τα αγόρια.
Ο εκπρόσωπος Simon Calvert, είχε δηλώσει: «Δεν πρέπει να εισβάλλουμε στην παιδική ηλικία εσκεμμένα μπερδεύοντας τα παιδιά σχολικής ηλικίας σχετικά με το τι κάνει ένα αγόρι ή ένα κορίτσι μόνο για να ικανοποιήσουμε την πολιτική ατζέντα των ενηλίκων.
“Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από το να αισθάνονται ότι οι φάσεις που περνούν με μπερδεμένα συναισθήματα για τον εαυτό τους – την οποία πολλά περνάνε – θα πρέπει να μετατραπεί σε ηθική αλλαγής ζωής και πολιτικές αποφάσεις».
Αργότερα προέκυψε ότι η έρευνα είχε αποσυρθεί. Ένας εκπρόσωπος στο γραφείο της κας Longfield είπε ότι υπήρξε «τυπογραφικό λάθος» και η έρευνα ήταν μόνο ένα προσχέδιο.
Η έρευνα θα πρέπει τώρα να αναδιατυπωθεί με την ερώτηση που ζητά από τα παιδιά να καθορίσουν το φύλο τους να αφαιρείται.
Το Brighton έχει επίσης προηγουμένως δεχθεί πυρά επειδή πρότεινε την απαγόρευση σε τίτλους όπως Κύριος, Δεσποινίς και Κυρία σε περίπτωση που προσβάλλουν την τρανσέξουαλ κοινότητα.
Το 2012, σύμβουλοι συζήτησαν το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των λέξεων από τις επίσημες φόρμες και έγγραφα, μετά τις καταγγελίες που ανάγκασε τους ανθρώπους να «επιλέξουν μεταξύ των δύο φύλων».
Ωστόσο, η πρόταση έφερε κριτική από πολλούς με κάποιους να την ονομάζουν ότι «η πολιτική ορθότητα πάει πολύ μακριά» και «γελοία».
Το Brighton αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο για την πολυμορφία του, με το Primary Care Trust της πόλης να εκτιμά ότι ένα στα έξι άτομα είναι από την λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανσέξουαλ κοινότητα.

Loading