Νέα 24ωρη απεργία κηρύχτηκε από την ΠΝΟ: Αγωνιούν οι αγρότες της Κρήτης.
demena_ploia

Νέα 24ωρη απεργία κηρύχτηκε από την ΠΝΟ και την Πέμπτη δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» την αγωνία των αγροτών στην Κρήτη, με συνέπεια να αναμένονται πλέον οι απαντήσεις στην κινητοποίηση απο μέρος τους.

ploia demena

Βέβαια αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλη Ορφανουδάκη, η οποία θα φέρει και τις εξελίξεις.
Ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στον Dream Fm 90.7,  ότι αναμένεται να ακολουθήσουν την εντολή του αγροτικού κόσμου και να πάρουν μόνοι τους την τύχη της υπόθεσης στα χέρια τους, από τη στιγμή «που ο Υπουργός δε θεωρεί ότι είναι σημαντικός ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Κρήτης».

Οπως έχει επισημάνει το dreamfm και το dreamfm.gr μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, οι αγρότες του νησιού, ζητούν πλοία που θα μεταφέρουν τα κρητικά αγροτικά προϊόντα στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ώστε να μην καταστραφούν οι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών προϊόντων που είναι έτοιμα για να διατεθούν στην αγορά.

Με αγωνία αναμένεται πλέον η τοποθέτηση του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το αίτημα για πλοίο ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν από σήμερα Τετάρτη στις 6:00 το πρωί τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην αυριανή κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

Αγρότες στα «κάγκελα»

Αυτό που έχουν τονίσει είναι πως σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί πέρα της σημερινής ημέρας, τότε είναι έτοιμοι να προβουν σε δυναμικές κινήσεις.

Στα σενάρια που υπάρχουν είναι η ισχυρή παρουσία αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου, με νταλίκες φορτωμένες προϊόντα, ακόμη και η πορεία τους ως το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», αφού όπως σημειώνουν το δικαίωμα στην απεργία το έχουν όλοι, όχι όμως σε βάρος τους (στην προκειμένη περίπτωση), με κίνδυνο να καταστραφούν οικονομικά.