Ο Καμμένος, η βίλα της Ικαρίας και η… πάταξη της διαφθοράς
kammenos-vila3

Σιγή ιχθύος από τον «σερίφη» της κάθαρσης Πάνο Καμμένο για τις καταγγελίες του εργολάβου που έχτισε τη βίλα του υπ. Εθνικής Άμυνας στην Ικαρία με επιδοτήσεις της Ε.Ε. – Παραμένουν ακόμα αναπάντητες οι αποκαλύψεις για την κομπίνα με τα τιμολόγια – Στο Μαξίμου σφυρίζουν αδιάφορα

Άρτος και θεάματα οι εξαγγελίες Τσίπρα – Καμμένου περί πάταξης της διαφθοράς. Ας απαντήσουν πρώτα στις καταγγελίες για τη βίλα «Freedom» και μετά ας συνεχίσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν πολέμου με τους νταβατζήδες. Για να πατάξεις τη διαφθορά και τη διαπλοκήπρέπει να είσαι «κρυστάλλινος» και να μην έχει κάτι να προσάψει κανείς εναντίον του. Ειδικά όταν διαχειρίζεσαι τη διακυβέρνηση της χώρας και ισχυρίζεσαι ότι θα ταράξεις στη νομιμότητα τους διαπλεκόμενους.

Κομματάκι δύσκολο για ορισμένους, όταν τους κυνηγάει το θολό παρελθόν τους… Κι όπως λέει ο σοφός λαός «δεν γίνεται να βάλεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το 2014 για την περίφημη βίλα της Ικαρίας – που κατά τους ισχυρισμού του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα – έρχονται να ταράξουν τα νερά του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και τον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της διαφθοράς που ευαγγελίζονται στις δημόσιες δηλώσεις τους.

Αν στο μέγαρο Μαξίμου έχουν ασθενή μνήμη για τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού εταίρου αξίζει να τους υπενθυμίσουμε τις καταγγελίες – φωτιά που είχε κάνει ο ίδιος ο εργολάβος της βίλας, Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Έθνος, τον Ιανουάριο του 2014 είχε αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καμμένος και η οικογένειά του κατάφεραν να χτίσουν υπερπολυτελή βίλα στην Ικαρία με επιχορήγηση από κοινοτικά προγράμματα δήθεν για την κατασκευή ξενώνα.

VILA KAMMENOU

Βεβαίως ο κ. Καμμένος είχε αρνηθεί τα πάντα λέγοντας ότι τη βίλα την είχε κατασκευάσει η πεθερά του πριν παντρευτεί με τη σύζυγό του, επιχείρημα που κατέρριψε ο ίδιος ο εργολάβος με μια μόνο φράση: «Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος!».

Κατά περίεργο τρόπο αν και αρχικά είχαν ενδιαφερθεί για την υπόθεση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν διατάχθηκε ποτέ καμία δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνη την περίοδο που αποκαλύφθηκε το θέμα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, αλλά και οι εισαγγελείς Εφετών ανά την Ελλάδα ξεκίνησαν ελέγχους προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι επενδυτές δεν αξιοποίησαν τα κονδύλια για τον σκοπό που δόθηκαν και να ζητήσουν την επιστροφή τους στο κράτος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Όλως τυχαίως δεν μάθαμε ποτέ τι έγιναν αυτές οι έρευνες!!!

Για την ιστορία της υπόθεσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών, όλα έγιναν με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου.

Η περίφημη βίλα «Freedom» δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως ξενώνας και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις η ροή των πληρωμών προς τον εργολάβο για τα συνεργεία που απασχολούνταν στην κατασκευή του ξενώνα γινόταν από τον Πάνο Καμμένο ανάλογα με τη ροή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Ικαριώτης εργολάβος «έκοβε» τιμολόγια προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Δέσποινα Τζούλη (πεθερά του Καμμένου) και τα παρέδιδε στον Πάνο Καμμένο. «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», σημειώνει ο κ. Καρίμαλης.

Τα επιχειρήματα του Πάνου Καμμένου στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί δεν έπεισαν κανέναν. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε αναφέρει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τη γυναίκα του τη γνώρισε δύο χρόνια μετά την κατασκευή του σπιτιού, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του 2004 ήταν σε άλλο γάμο, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την έπαυλη.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου όμως δεν συμφωνούν με τα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα τα οποία αφορούν τη χρηματοδότηση της επένδυσης, αφού η κ. Δέσποινα Τζούλη έλαβε έγκριση για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης από κοινοτικά κονδύλια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ το κύριο έργο ανέγερσης του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2007, σύμφωνα με τον κ. Καρίμαλη.

Σε μία 3ετία έμειναν στον ξενώνα μόνο 9 πελάτες και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι μόνο 10 πελάτες (11 εγγραφές) χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης της Δέσποινας Τζούλη στο Γιαλισκάρι Ικαρίας από το 2008 έως και το 2010 σύμφωνα με το βιβλίο κίνησης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος.

Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει μόνο 10 πελάτες, εκ των οποίων και ο Π. Καμμένος, ο οποίος είναι γαμπρός της ιδιοκτήτριας.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε κλείσει δωμάτια στην τουριστική έπαυλη για 6 ολόκληρους μήνες από τις 15 Αυγούστου του 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2009. Πάντως, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε κάνει λόγο για έκδοση εκατοντάδων αποδείξεων.

KAMMENOS VILA copy

Εβαλε «φέσι» 62.300€ σε δύο εργολάβους;

Ένα άλλο ζήτημα που επίσης δεν έχει ελεχθεί και δεν έχει απαντηθεί από κανέναν είναι τα φέσια που άφησε ο κ. Καμμένος στους εργολάβους που έκαναν τις εργασίες της βίλας. Χρέος 35.300 ευρώ άφησε στον κ. Κα­ρί­μαλη ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ικαριώτη εργολάβου κατά την εξόφληση των εργασιών για την κατασκευή του κτιρίου.

Οπως αναφέρει ο εργολάβος, παρέδωσε στον Πάνο Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε -όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές.

Ομως, ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καρίμαλης,να πληρώσει τα συνεργεία από την τσέπη του. Μάλιστα, πίεσε την οικογένεια Καμμένου για να πάρει τα λεφτά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς γνώριζε ότι δεν μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα επειδή στο τιμολόγιο υπάρχει η υπογραφή του ότι έχει εξοφληθεί.

Τη νομική οδό επέλεξε ένας άλλος εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της έπαυλης και απέστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών που του ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, παρουσία της συζύγου του. Ο αλβανικής καταγωγής εργολάβος Α. Λίλα, αναφέρει στο εξώδικο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς τον Π. Καμμένο, ο τελευταίος του απαντούσε ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».

Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει:

-Τι έχει κάνει η ελληνική δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της συγκεκριμένης υπόθεσης;

-Γνωρίζει κάτι το μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος;

 

 

http://www.newsbomb.gr