Ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης…. Τα πρώτα του λόγια μετά την μεγάλη ανατροπή
trump

Λίγο πριν τις 10:00 ώρα Ελλάδας ο Ντοναλντ Τραμπ είχε 279 εκλέκτορες, (288 σύμφωνα με το CNN) ενώ έχουν απομείνει 4 πολιτείες και αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

Στη βήμα ανέβηκε αρχικά ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος είπε ότι είναι μια ιστορική νύχτα και ο αμερικανικός λαός μίλησε και επέλεξε αυτόν για αντιπρόεδρο και τον Τραμπ για πρόεδρο της χώρας. Είπε ότι είναι προνόμιο που θα υπηρετήσει τον αμερικανικό λαό.

Μετά στο βήμα ανέβηκε ο νέος πλανητάρχης. Ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο που τον περίμενε και τους ενημέρωσε ότι και επισήμως είναι ο νέος πρόεδρος. Ήταν ενωτικός, μίλησε αμέσως για την προσπάθεια της Κλίντον και κάλεσε όλους τους πολίτες, είτε τον ψήφισαν είτε όχι να δουλέψουν μαζί για τη χώρα.

Τόνισε ότι υπό την προεδρία του οι ΗΠΑ θα ξαναχτίσουν τις υποδομές τους, οι οποίες θα είναι οι καλύτερες στον κόσμο. Φυσικά αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και για τους βετεράνους. Μίλησε για ανάπτυξη, είπε ότι έχει σπουδαίο πλάνο ανάπτυξης και τόνισε ότι η Αμερική θέλει να συμβιώσει ειρηνικά με όσα κράτη θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με τις ΗΠΑ.

Σημείωσε ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον της Αμερικής αλλά είναι δίκαιη με όλα τα κράτη. Ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν και αναφέρθηκε ειδικά στους γονείς τους (που δεν ζουν) «γιατί ήταν πραγματικά σπουδαίοι» και μίλησε για όλη του την οικογένεια. Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Όπλων (NRA) και τους άνδρες των μυστικών υπηρεσίων.

«Στο τέλος της θητείας μου θα δείτε ότι ήμουν κάποιος που δούλεψε πολύ για εσάς. Θα ανανεώσω το όνειρο του αμερικανικού λαού. Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Ο εκλογικός χάρτης στις 10:00

Ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης