«Οδηγούμε με ασφάλεια: για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων»
odidoume me asfalia
Τα τροχαία ατυχήματα, σε πανελλαδικό επίπεδο, για τον μήνα Ιανουάριο του 2015 και του 2016, δυστυχώς, παρουσιάζουν αύξηση 8,9 % το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ οι νεκροί για το 2016 αυξήθηκαν κατά 21,8% και οι συνολικά τραυματίες κατά 6,5%.

Την ίδια περίοδο, στην Κρήτη η αύξηση των τροχαίων μεταξύ των ετών 2016 και 2015 ήταν 27,3%. Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Δηλώσεις-Μηνύματα εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων

Νίκος Τζώρτζογλου, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου: «Με αφορμή την εκδήλωση του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου 2016 θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και να ενώσουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας σ’ αυτή τη σπουδαία εκδήλωση. Όχι άλλοι νεκροί στους δρόμους! Όχι άλλα τροχαία ατυχήματα!».

 

Πάρις Επιτροπάκης, Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΤΑΛΩΣ»: «Το σωματείο μας πέρα από το ρόλο του στον αθλητισμό, δραστηριοποιείται και σε κοινωνικούς τομείς όπως είναι η οδική ασφάλεια και συμπεριφορά. Δυστυχώς πολλοί αθλητές μας είναι Άτομα με Αναπηρία λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος και γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολες είναι οι συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όλοι μαζί λοιπόν θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε και να ενισχύουμε κάθε κίνηση και προσπάθεια, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και προβολής του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων.

Το Forum ««Οδηγούμε με ασφάλεια» πραγματικά κάνει σημαντικό αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση με δράσεις και εκδηλώσεις, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των τροχαίων. Χαιρετίζουμε ενισχύουμε και συμμετέχουμε σε κάθε τέτοια προσπάθεια για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ώστε να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η μάστιγα για τον τόπο. Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές τέτοιων ενεργειών για το κοινό καλό».

60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση της 31ης Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete