Και οι 13 Πακιστανοί που παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ως εμπλεκόμενοι είτε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία είτε ως συνέργεια στην υπόθεση της φονικής συμπλοκής στο Τυμπάκι, τον περασμένο Νοέμβριο, απαλλάχθηκαν από την βασική κατηγορία που αντιμετώπιζαν.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 16 εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι. Ανάμεσα στους τρεις ανήλικους ήταν και ο βασικός, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Για τους τρεις η υπόθεση διαχωρίστηκε λόγω ανηλικότητας.
Το δικαστήριο σήμερα αφορούσε στους 13 ενήλικους. Από αυτούς παρόντες στη δίκη ήταν τέσσερις εκ των οποίων οι τρεις βασικοί αφού αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

synka
Όπως προαναφέρθηκε, άπαντες απαλλάχθηκαν σε σχέση με τη βασική κατηγορία και κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της συμπλοκής. Επιπλέον κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν κινήθηκαν από 18 έως 22 μήνες ανά περίπτωση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ.  Φραντζεσκάκη και Βέρρα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ποινική αντιμετώπιση των εντολέων τους, υπογραμμίζοντας ότι το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Πηγή: cretalive.gr

Loading