Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς φέρει εκδορές και η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού μαθητή σε γυμνάσιο στο Γαζί του Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο 13χρονος έπεσε θύμα bullying από δύο άλλους συμμαθητές του, έξω από το γυμνάσιο Γαζίου, μετά το τέλος των μαθημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επεισόδιο συμμετείχαν και εξωσχολικοί.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς φέρει εκδορές και η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη συγγενής του 13χρονου τόνισε πως μετά την μαρτυρία του θύματος και άλλα παιδιά «έσπασαν» τη σιωπή τους λέγοντας πως έχουν δεθεί και εκείνα επιθέσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα μαθητών.

Όπως είπε, ο 14χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο μαθητές του σχολείου, οι οποίοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας καθώς έχουν μείνει στην ίδια τάξη, ενώ συμμετείχαν και περίπου 10 άτομα, εξωσχολικοί.

Τραύματα στο μάτι και το στόμα
«Το παιδί έχει τραύματα στο μάτι και το στόμα. Τα δύο άτομα που του επιτέθηκαν ήταν συμμαθητές του, τον περίμεναν έξω από το σχολείο μαζί με περίπου 10 εξωσχολικούς μεγαλύτερης ηλικίας που χτυπούσαν και άλλα παιδιά εκτός από το δικό μου, χωρίς να υπάρχει λόγος» ανέφερε χαρακτηριστικά η συγγενής του 14χρονου μαθητή.

«Το bullying δεν χρειάζεται αφορμή, είναι θέμα επικράτειας» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως την ώρα του περιστατικού, μαθήτρια εκλιπαρούσε την ομάδα των μαθητών να σταματήσουν να τον χτυπούν χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

«Δεν μεριμνά κανένας. Είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια στο σχολείο, τα παιδιά είχαν φοβηθεί και μίλησαν τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πράττουν οι καθηγητές και ο διευθυντής. Είναι δυνατόν να μην το έχουν αντιληφθεί; Αν το έχουν αντιληφθεί δεν είναι άξιοι να κάνουν αυτό το επάγγελμα» είπε χαρακτηριστικά η συγγενής του 14χρονου.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, μετά το περιστατικό οικογένειες μίλησαν με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί ο συγκεκριμένος ξυλοδαρμός συνέβη εκτός σχολείου. Ο διευθυντής του σχολείου του Ηρακλείου, μάλιστα πρόσθεσε πως θα προβεί σε συστάσεις χαρακτηρίζοντας τα παιδιά ζωηρά και ατίθασα.

«Τουλάχιστον τέσσερις οικογένειες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα και κάνουν ανάλογες καταγγελίες» ανέφερε η συγγενής του παιδιού.

«Παιδιά δε θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλάζει η συμπεριφορά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Loading