Ποιος είναι ο 28χρονος φρουρός του Τσίπρα που σκοτώθηκε στο Καματερό
520160fc6a75c95b285bc38e2a24067c_L

Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε με το κεφάλι σε κολόνα – Χτες το μεσημέρι έγινε η κηδεία του παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της Αστυνομίας.

 

Πριν από ένα χρόνο και σε ηλικία μόλις 27 ετών, οι ανώτεροι του τον ξεχώρισαν για τις επαγγελματικές του ικανότητες και τον τοποθέτησαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί ήταν θέμα ημερών για να βρεθεί στην προσωπική φρουρά του Πρωθυπουργού και στην ασφάλεια της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα. Το 2011 υπηρέτησε στη Δίωξη Ναρκωτικών με επιτυχία. Ήταν απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και της σχολής της Αστυνομίας Ρεθύμνου, ενώ υπήρξε μέλος σε διάφορα αθλητικά σωματεία της περιοχής του. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχε σε αγώνα body building που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ Φαλήρου και κατέκτησε την έκτη θέση

Το μεσημέρι τις 27ης Οκτωβρίου έγινε η κηδεία του 28χρονου νέου στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων παρουσία του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο κοιμητήριο από νωρίς το μεσημέρι προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο καθημερινά στο πλευρό του για να τον προστατεύει. Άλλωστε ο 28χρονος φρουρός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε αποδείξει τις ικανότητες του και για αυτό ήταν ένα από τα λίγα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Πρωθυπουργό αλλά και στην οικογένεια του.

Δυστυχώς, την προηγούμενη Δευτέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τον 28χρονο φρουρό του Αλέξη Τσίπρα, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε με το κεφάλι πάνω σε κολόνα στην οδό Γούναρη στην περιοχή Καματερού.

Λίγο πιο πριν, είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον κολλητό του φίλο και είχαν δώσει ραντεβού σε μία καφετέρια στην περιοχή του Καματερού. Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα δεν φόρεσε το κράνος του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε με το κεφάλι πάνω σε μια κολόνα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και παρά την άμεση μεταφορά του στο 401 Νοσοκομείο Αθηνών, οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο έχουν χάσει και άλλα άτομα τη ζωή τους ενώ ακριβώς πριν από 3 χρόνια και την ίδια ημέρα άλλος ένας νέος μοτοσικλετιστής είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

“Από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε συχνά και γνώριζε την επικινδυνότητα του δρόμου και της στροφής,οπότε πιθανότατα να του απέσπασε κάτι την προσοχή. Ίσως αν φόραγε κράνος να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και να μην είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη, λέει άτομο από το φιλικό του περιβάλλον.

Άτομα από το φιλικό του περιβάλλον κάνουν λόγο για ένα εργατικό και φιλόδοξο παιδί. Είχε ιδιαίτερη αγάπη  στα δυο μικρότερα αδέρφια του και θεωρούσε υποχρέωση του να τους δώσει το καλό παράδειγμα. Ηδη ο ένας του αδερφός σπουδάζει στα ΤΕΙ της Αθήνας, ενώ ο μικρότερος είναι ακόμη μαθητής Λυκείου.

Ο Ανδρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Ζεφυρίου. Οι γονείς του με πολλές οικονομικές δυσκολίες και στερήσεις, επιδίωκαν να μεγαλώσουν αξιόλογα παιδιά, ικανά να ακολουθήσουν μόνα τους τα όνειρα τους. Έτσι ο Ανδρέας έμαθε να δουλεύει από παιδί και να είναι ανεξάρτητος. Το 2000 πέρασε στην σχολή ΤΕΦΑΑ στο πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ το 2009 αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, αφού προηγουμένως έδωσε εκ νέου πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα πτυχία για τον Ανδρέα ήταν απαραίτητα όχι μόνο για την απόκτηση γνώσεων αλλά και για βιοποριστικούς λόγους. Αγαπούσε τη γυμναστική από μικρό παιδί και υπήρξε μέλος σε διάφορα αθλητικά σωματεία της περιοχή του. Έπαιζε μπάσκετ στη Δ.Α.Σ του Ζεφυρίου ενώ ήταν μέλος και στο Γυμναστικό Σύλλογο Αγίων Αναργύρων.

Πηγή: protothema.gr