Προς Ιταλία κατευθύνεται το σκάφος με τους μετανάστες νότια της Κρήτης
skafos metanastes

Δεν κινδυνεύει, όπως αποδείχτηκε, το σκάφος που μεταφέρει εκατοντάδες πρόσφυγες και πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, διερχόμενο μέσα από τα ύδατα της Λιβύης.

Όπως έγινε γνωστό, το Oλυμπία Radio ειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί του άτομο που δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που μεταφέρει περίπου 200 πρόσφυγες και ζήτησε την παροχή βοήθειας, καθώς υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο κι ένα υπό σημαία Παναμά φορτηγό, να σπεύσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το in.gr από το Λιμενικό γίνεται λόγος για συμβάν που λαμβάνει χώρα στον τομέα ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Λιβύης, οι αρχές της οποίας δεν έχουν επιληφθεί ακόμα. Σε επικοινωνία τους με το ελληνικό Λιμενικό, ζητήθηκε να σπεύσουν πρώτα τα ελληνικά διασωστικά μέσα, καθώς είναι πλησιέστερα στο επίμαχο σκάφος.

Όπως τελικά διαπιστώθηκε από το παναμέζικο φορτηγό που έφτασε κοντά στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος, μήκους 25 μέτρων, το πλοιάριο δεν κινδυνεύει, ούτε είναι ακυβέρνητο. Αντιθέτως, κατευθύνεται προς την Ιταλία.