• 28 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Η συγκλονιστική ανάρτηση ενός πατέρα: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου

Vinkmag ad

newego_large_t_1101_54945238_type13145

Ο Andy Whelan, ένας ηλεκτρολόγος από το Oswaldtwistle, Lancashire, μοιράστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της κόρης του Τζέσικα στο λογαριασμό που έχει ανοίξει στο Facebook, όπου γράφει για την ασθένειά της και έχει συγκεντρώσει πάνω από 8.000 αντιδράσεις.

Ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Jessica Whealn – A fight against Neuroblastoma, ο Άντι έγραψε: «Αυτή είναι η πιο δύσκολη φωτογραφία που έχω τραβήξει ποτέ. Πριν από λίγες ημέρες της έδωσαν ελάχιστες εβδομάδες ζωής. Αυτή τραβήχτηκε μια στιγμή που εμείς ως γονείς δεν μπορούσαμε να της προσφέρουμε τίποτα – η Τζέσικα μας έδιωχνε μακριά της, καθώς περνούσε τον πόνο μόνη της».

Η Τζέσικα, που παλεύει με το νευροβλάστωμα εδώ και 13 μήνες, έχει μόνο ελάχιστες εβδομάδες ζωής, καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία της σε μια προσπάθεια να της επιτρέψουν να απολαύσει τον χρόνο που της έχει απομείνει.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καρκίνου» λέει ο Άντι, που καταγράφει τη μάχη της κόρης του στο Facebook.

«Τα αιμοφόρα αγγεία του μωρού μου διακρίνονται κάτω από το δέρμα της, ένα μοναχικό δάκρυ τρέχει στο μάγουλό της, το σώμα της σφιγμένο και το πρόσωπό της παραμορφωμένο από τον πόνο. Με αυτή τη φωτογραφία δεν θέλω να προσβάλω ή να αναστατώσω κανένα. Ίσως βλέποντας αυτή τη φωτογραφία, οι άνθρωποι θα ενημερωθούν για το πόσο δύσκολος είναι ο παιδικό καρκίνος και ίσως οι ίδιοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο μέλλον, ώστε κανένα παιδί να μην περάσει αυτό τον πόνο και κανείς γονιός να μην χρειαστεί να υποφέρει από το θάνατο του παιδιού του».

 
Η συγκλονιστική ανάρτηση ενός πατέρα: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου

Η Τζέσικα διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τέταρτου σταδίου στις 23 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχικά, υποφέροντας από πόνους στα χέρια και τα πόδια, οι γιατροί της είπαν πως είχε μια λοίμωξη των οστών. Αλλά, μόλις ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο, μετά από 10 εβδομάδες στο νοσοκομείο οι γιατροί αποφάσισαν να την εξετάσουν για άλλη μία φορά.

Τότε, οι γιατροί βρήκαν μία μάζα στην κοιλιά της. Ο υπέρηχος έδειξε μια μάζα γύρω από το ήπαρ της Τζέσικα και μετά από μαγνητική διαπίστωσαν πως είχε καρκίνο.

Η Τζέσικα άρχισε αμέσως χημειοθεραπεία, και στη συνέχεια οι γιατροί ξεκίνησαν μια κλινική δοκιμή φαρμάκου. Μετά από τρεις μήνες, η Τζέσικα πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Τα νέα ήταν άσχημα. Το μέγεθος του όγκου δεν είχε αλλάξει. Οι γιατροί δεν έψαχναν πλέον για θεραπεία του καρκίνου, αλλά εστίασαν στην παράταση της ζωής της. Στις αρχές Οκτωβρίου όμως, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως οι υπάρχοντες όγκοι δεν είχαν αυξηθεί, αλλά ο καρκίνος είχε προχωρήσει και σε άλλες περιοχές του σώματός της.

«Υπήρχαν κι άλλες κλινικές μελέτες, αλλά τίποτε δεν θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον της Τζέσικα» λέει ο Άντι. «Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη θεραπεία της και να την αφήσουμε να απολαύσει μια ‘κανονική’ ζωή».

 
Η συγκλονιστική ανάρτηση ενός πατέρα: Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου

Μόλις οι γιατροί τους είπαν πως την απομένουν ελάχιστες εβδομάδες ζωής, οι γονείς σοκαρίστηκαν: «Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός επάνω μου. Ήταν σαν κάποιος να προσπαθούσε να βγάλει την καρδιά μου από το στήθος μου» λέει ο Άντι.

Τώρα, ο πατέρας της Τζέσικα προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του παιδικού καρκίνου, γι’ αυτό και μοιράστηκε αυτή τη φωτογραφία της κόρης του.

«Καταλαβαίνω πως αυτή η φωτογραφία μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς, αλλά αυτό κάνει ο καρκίνος σε ένα παιδί στις τελευταίες του εβδομάδες. Πριν τη διάγνωση, ήμουν ένας από αυτούς που αγνοούν τον παιδικό καρκίνο. Τώρα δίνω στον καρκίνο το σεβασμό που του αξίζει, βλέποντας πολλά παιδιά να υποφέρουν από αυτόν και το πώς επηρεάζει τις οικογένειες τους. Αν αυτή η φωτογραφία κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές αυτό το κακό, τότε πέτυχε το σκοπό της. Πρέπει να γίνουν έρευνες, πρέπει να βρεθούν θεραπείες. Δυστυχώς δεν είναι ένα σπάνιο θέαμα. Είναι ένα θέαμα που βλέπουμε κάθε μέρα και νύχτα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χιλιάδες λέξεις για να περιγράψω το πώς είναι να βλέπεις την κόρη σου να υποφέρει, αλλά αυτές οι λέξεις δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα».

Πηγή: Daily Mail

Loading

  Read Previous

  15 διάσημοι Έλληνες που «έφυγαν» από καρκίνο [photos]

  Read Next

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular