«Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα: Η Κρήτη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
kideia-1

Αποχαιρετά η Κρήτη, αυτήν την ώρα, τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επιμνημόσυνη δέηση  στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, εκεί που η σορός του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται από χτες το βράδυ για λαϊκό προσκύνημα.

Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Τον πατέρα της αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη: «Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια, μά πάνω απ’ όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Ολοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου. Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Για τη μάνα μου. Για μας. Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω…»

Οι βρακοφόροι πήραν στους ώμους τους το φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ για την ταφή, σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον Ιερό Ναό. Ο κόσμος που έχει συρρεύσει ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή του Κωσνταντίνου Μητσοτάκη, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, σε αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων.

Μετά το Τρισάγιο , στο σύντομο μήνυμά του,  ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  Ειρηναίος, μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα τραγουδήσουν ριζίτικα οι Κρητικοί καλλιτέχνες Κονταρός και Ζωιδάκης ενώ ανάμεσα τους θα είναι το αγαπημένο του, αυτό που του αφιέρωσε η κόρη του Ντόρα, “Σε ψηλό Βουνό”.

Το τελευταίο αντίο θα γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο.

Δείτε LIVE

www.cretalive.gr