Σύλληψη καστανά: Φτάνει Κύριε Τσίπρα – Κάτω τα χέρια σας από τα γερόντια!!! (Εικόνες)
kastanas foto

 

 

ΕΛΕΟΣ!!! ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΚΑΣΤΑΝΑ – Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

kastana

Όχι, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Δεκατρείς αστυνομικοί, ένα περιπολικό κι ένας γερανός κινητοποιήθηκαν. Άραγε, για ποιον λόγο;

Της Γεωργίας Λινάρδου

Δε γίνεται από τη μία να μας «πουλάνε σεμινάρια» για αλληλεγγύη, να μας μιλούν για «ανθρωπιστική κρίση» να «ξεσκίζουν τα ιμάτιά» τους περί των φτωχών και πώς τους προστατεύουν και από την άλλη να δέχεται η κυβέρνηση, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς τον βάναυσο δημόσιο εξευτελισμό ηλικιωμένων ανθρώπων που πουλάνε την πραμάτεια τους για ένα κομμάτι ψωμί!

Ούτε όπλα πουλάνε, ούτε λαθραίο πετρέλαιο, ούτε χαρτογιακάδες της διαφθοράς είναι! Ηλικιωμένοι που τους έχουν ξεσκίσει κόβοντας διαρκώς τις συντάξεις τους!!!

Η περίπτωση της σύλληψης του καστανά στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί τουλάχιστον οργή!

Γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Ο ηλικιωμένος άντρας έχει σταθμεύσει το καρότσι του και πουλά κάστανα. Στο σημείο καταφθάνουν επτά αστυνομικοί της ΕΛΑΣ (μάλιστα, είχε προηγηθεί καταγγελία!). Δεν του λένε απλά να φύγει, αλλά προχωρούν σε κατάσχεση του εμπορεύματος και σύλληψη!

Ο ηλικιωμένος αντιδρά έντονα. Εκλιπαρεί και φωνάζει πως δεν είναι παράνομος! Τα όργανα, όμως, της τάξης συνεχίζουν το… καθήκον τους!

Ο άνθρωπος δεν αντέχει και λιποθυμά! Περίοικοι σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί ρίχνουν τα κάστανα κάτω από το καρότσι και κάνουν σήμα σε έναν γερανό της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο να παραλάβει το… παράνομο καρότσι!

Εν τέλει, ο ηλικιωμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί!

Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη στα Τρίκαλα ένας 92χρονος μικροπωλητής ο οποίος… εγκλημάτησε κι εκείνος βαριά πουλώντας κάστανα δίχως άδεια. Αφού οι αστυνομικοί του κατέσχεσαν το εμπόρευμα, του επέβαλλαν πρόστιμο και του… άνοιξαν τον δρόμο για την δικαιοσύνη!

kastanas5 kastanas2 kastanas3 kastanas4