ΣΥΡΙΑ-Ευχαριστούμε την Ρωσία και τον Πούτιν.13 πόλεις απελευθερώθηκαν απο τους σατανάδες
syria-army
Ευχαριστούμε την Ρωσία και τον Πούτιν. 13 πόλεις απελευθερώθηκαν απο τους σατανάδες που τρέχουν να σωθούν.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του RT από τηγραμμή του μετώπου όπου οι συριακές δυνάμεις πολεμούν την Daesh.Οι συριακές δυνάμεις απελευθερώνουν τις πόλεις που ήταν στα χέρια των τζιχαντιστών στην επαρχία της Χάμα χάρη στην υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.Ο ανταποκριτής του RT Mourad Gazdievτις ακολούθησε.

Παρά τα σύγχρονα όπλα τους οι τζιχαντιστές τρέπονται σε φυγή από το συριακό στρατό. Οι συριακές δυνάμεις γιόρτασαν για λίγο δεν υπάρχει ακόμη παρά λίγος χρόνος.

Αλλά η κατάσταση τείνει ν΄αλλάξει.Η jabhat al Nusra και η al Qaida εκδιώχθηκαν από μια ακόμη συριακή πόλη.Ωστόσο η νίκη είχε το τίμημά της.Να οι συνέπειες ενός αεροπορικού ρωσικού χτυπήματος.Ένας μεγάλος κρατήρας στο έδαφος.Oι τζιχαντιστές περιχαρακώθηκαν και ενδυνάμωσαν τις θέσεις άμυνας της πόλης.Για το λόγο αυτό δεν ήταν εύκολη η εκδίωξή τους.Αλλά αυτό το οποίο απλοποίησε και διευκόλυνε τα πράγματα ήταν ότι η πόλη ήταν εγκαταλελειμμένη.Όλοι οι πολίτες οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν.

τίποτα δεν γλίτωσε από τη μάχη.Τα κτίρια αποκαλύπτουν την βιαιότητα των μαχών.Και να ένα τοπικό τζαμί.Αυτό υπέστη καταστροφές αλλά είναι πάντα όρθιο γιατί κανένα αεροπορικό ρωσικό χτύπημα δεν το άγγιξε σε απόλυτη συμβατότητα με τη δέσμευση της Ρωσίας να μην στοχεύσει θρησκευτικά κτίρια όπως τζαμιά ακόμη κι αν οι τζιχαντιστές κρύβονται εκεί.Αλλά βλέπουμε την ειρωνεία της κατάστασης.Αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι μάχονται στο όνομα του Θεού,οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν νάρκες στη σκάλα που οδηγεί στο μιναρέ.Οι συριακές δυνάμεις εξουδετέρωσαν ήδη δύο.Μετά το μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό οι συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από το νότο και εκδίωξαν τους τρομοκράτες της Jabhat al Nusra και τους συμμάχους τους.Τώρα αυτοί μετακινήθηκαν προς ένα χωριό που βρίσκεται πιο βόρεια. Πιθανόν ν΄ακούτε τα χτυπήματα.Το πυροβολικό σφυροκοπεί τις θέσεις τους.Oι τρομοκράτες της Jabhat al Nusra αποδιοργανώνονται διαλύονται και εγκαταλείπουν σεχδόν τα πάντα πίσω τους.

Спасибо Путину Спасибо Россия ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΡΩΣΙΑ

Μιλάει στην κάμερα ο επικεφαλής μιας ομάδας σύριων στρατιωτών της ίδιας ομάδας που πανηγυρίζει κραυγάζοντας συνθήματα όπως Σπασίμπα Ρωσία Σπασίμπα Πούτιν ευχαριστούμε Ρωσία ευχαριστούμε Πούτιν :
« Βρήκαμε όπλα,αυτόματα όπλα.Αιχμαλωτίσαμε δεκάδες από αυτούς.Κρίνοντας από τα όπλα τους και τις στολές τους οι εξοπλισμοί τους προέρχονται από δυτικές και αραβικές χώρες. »

Σε μια στιγμή οι μάχες πλησίασαν τα σπίτια.Οι νικηφόρες δυνάμεις και οι οχυρωμένοι τζιχαντιστές αντάλλαξαν πυροβολισμούς.Οι μάχες είναι αδιάκοπες.Οι συριακές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους παρά τις σοβαρές απώλειες.Κυρίως απώλειες οχημάτων που καταστράφηκαν από αμερικανικούς πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας διοχετευμένους στους μετριοπαθείς « αντάρτες ».Αυτά είναι τα ίδια όπλα που τα ξαναβρίσκουμε στα χέρια των τζιχαντιστών. Αντίθετα ο συριακός στρατός συνεχίζει την προέλασή τους στα ίχνη των τζιχαντιστών που τράπηκαν σε φυγή.Δεσμεύονται σε ένα κυνηγητό. RT 12/10/15

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο συριακός στρατός έθεσε υπό τον ολοκληρωτικό του έλεγχο και την στρατηγικής σημασίας πόλη Kafr Naboudeh στη βόρεια Hama ενώ απελευθέρωσε και την πόλη Kafr Tunah αλλά και κατέλαβε το ύψωμα Jabal ‘Antarστο ΒΑ τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου.Το Γενικό Επιτελείο του συριακού στρατού σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι ο στρατός απελευθέρωσε τα χωριά και τις τοπoθεσίες Kafr Nabouda, Qbeibiat, Maarbakeh, Om Haratein και Tal Sakhr στα περίχωρα της Hama.Ανακατέλαβε και τις τοποθεσίες Jeb Ahmar, Kafr Delbeh, κοιλάδα του Ketf Jouret al-Battikh, Rweisset Khandak Jamo και ζώνες ΝΑ της Salma στην επαρχία της Λαττάκεια.sana 12/10/15

11