Σπαράζει ο μηχανοδηγός του τρένου που διαμέλισε την 18χρονη Εύα: “Ήταν όρθια και μου έλεγε έλα έλα. Έβλεπα το άσπρο προσωπάκι της να περιμένει το μοιραίο”
63cb2e469892d135edd2768791edf7b2

Σοκ έχει προκαλέσει η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό 18χρονης από διερχόμενη αμαξοστοιχία το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Η γλυκιά Εύα, μαθήτρια της Γ´ Λυκείου, δεν άντεξε το χαμό του κολλητού της φίλου και επέλεξε να τον ακολουθήσει στο θάνατο, ακριβώς όπως είχε κάνει ο 18χρονος Ιωακείμ στις 21 Σεπτεμβρίου.Αντίστοιχα συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του οδηγού του τρένου, που χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορετικά τραυμάτισε θανάσιμα την κοπέλα.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο της Εύας και το νεύμα που μου έκανε και με καλούσε να πέσω πάνω της. Το άσπρο χρώμα που είχε πάρει η μορφή της με κυνηγάει νύχτα μέρα“, είναι τα λόγια του μηχανοδηγού στο τρένο του οποίου διάλεξε η 18χρονη για να αυτοκτονήσει. Ο ίδιος θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τα δευτερόλεπτα εκείνα που έζησε.

Ο 60χρoνος μηχανοδηγός που βρίσκεται πάνω από τριάντα χρόνια πίσω από το τιμόνι του τρένου, φανερά συγκινημένος και σοκαρισμένος είπε στο protothema.gr:”Να μην το ζήσει κανείς άλλος αυτό που έζησα εγώ εκείνο το βράδυ. Ξεκίνησα από Φλώρινας για Θεσσαλονίκη και μετά από ένα σταθμό Αλεξάνδρεια Ημαθίας, λίγα χιλιόμετρα μετά από αυτό το σταθμό ξαφνικά εμφανίστηκε πάνω στις γραμμές μια κοπέλα, μικρής ηλικίας. Μόλις την αντιλήφθηκα έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να σταματήσω το τρένο. Η κοπέλα εξακολουθούσε να είναι πάνω στις γραμμές και για την ακρίβεια στη μέση των γραμμών με παρατεταμένα τα χέρια και να μου κάνει νεύμα έλα έλα. Ήταν όρθια και μου έλεγε έλα έλα. Και θέλω να πω εγώ ένα μεγάλο γιατί; Γιατί να το κάνει αυτό και γιατί να επιλέγουμε το τρένο; Δεν πρέπει να πέφτουμε στις γραμμές και να σκοτωνόμαστε” λέει ο μηχανοδηγός και προσθέτει:

“Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να το αποφύγω. Το λέω με δυσκολία αυτό αλλά δεν μπορούσα ήταν όρθια στη μέση της γραμμής και μου έκανε νεύμα. Το σοκ είναι μεγάλο. Δεν ξεπερνιέται εύκολα αυτό το πράγμα γιατί πέρασε από πάνω της το τρένο. Με το που την είδα της φώναζα φύγε φύγε αλλά ήταν αδύνατο να με ακούσει. Έβλεπα το άσπρο προσωπάκι της να περιμένει το μοιραίο. Ήταν ότι χειρότερο. Ειδοποίησα αμέσως πυροσβεστική και αστυνομία
“.

Η Εύα είχε δεθεί πολύ με τον Ιωακείμ κι έτσι την περασμένη Παρασκευή, μην αντέχοντας τον θάνατο του αγαπημένου της φίλου, ακολούθησε τα βήματά του…

Επιβιβάστηκε σε τρένο της γραμμής και από τη Θεσσαλονίκη κατευθύνθηκε προς την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. Όταν αποβιβάστηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στον πρώτο συρμό που βρήκε μπροστά της και ο οποίος εκείνη τη στιγμή διέσχιζε με ταχύτητα τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί. Η τσάντα της και τα γυαλιά της βρέθηκαν μερικά μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα της.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο οδηγός του τρένου και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Ακούστε τη συγκλονιστική περιγραφή του οδηγού του τρένου

 

 

 

 

 

www.athensmagazine.gr