Στα… δύο ο ΣΥΡΙΖΑ! Έντονες φήμες για νέο κόμμα από Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου!
lafazanis zwi tsipras

 

 

 

 

 

 

 

Κόκκινο έχει χτυπήσει το εσωκομματικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να έχει μετατραπεί σε… μαραθώνιο, ενώ την ίδια στιγμή οργιάζουν οι φήμες ότι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου σκέφτονται να στήσουν νέο κόμμα και οι βουλευτές της ΚΟΕ ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν.

Λαφαζάνης και Ζωή «ενώνουν» τις δυνάμεις τους και «χτυπούν» τον Τσίπρα

Σαν ένα σώμα φαίνεται πως λειτουργούν πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε δυο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι απίθανο να ξεκινήσουν ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο καλοκαίρι, αφού γύρω στις 20 Αυγούστου θα υπογραφεί η συμφωνία για το νέο μνημόνιο και με αφορμή αυτό, οι αντιφρονούντες ίσως θελήσουν να γράψουν τη δική τους πορεία, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι βουλευτές της ΚΟΕ

Προς… αναχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι η οποία διαχωρίζει βαθμιαία πλήρως τη θέση της από την κυβερνητική πορεία.

Ήδη 17 μέλη του κόμματος δημοσιοποίησαν επιστολή με την οποία γνωστοποίησαν ότι φεύγουν από την Κεντρική Επιτροπή -ο κ. Ρινάλντι έφυγε προ ημερών από την Πολιτική Γραμματεία- ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις βουλευτές που ανήκουν στην συγκεκριμένη τάση είτε πριν είτε αμέσως μετά την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, αποσύρθηκε η πρόταση για δημοψήφισμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα κληθούν απόψε ή ξημερώματα Παρασκευής, μόλις ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των στελεχών να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για διαρκές ή έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο.

Πηγή: crashonline.gr