Στη Κρήτη η απoφάση ελήφθη στα πλοία την Πέμπτη το βράδυ και απόβαση στην Αθήνα την Παρασκευή
agrotes---ploia

Οι αγρότες ανεβαίνουν τελικά στην Αθήνα και έτσι θα ταξιδέψουν την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ με τα πλοία προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Η απόβαση αυτή θα γίνει τελικά χωρίς αγροτικά οχήματα και τρακτέρ, αφού μια τέτοια προσπάθεια θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έχει επιτυχές αποτέλεσμα.

Στο πλευρό των αγροτών του Ηρακλείου που θα ταξιδέψουν από το λιμάνι της πόλης, θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοι τους από το Λασίθι και το Ρέθυμνο, ενώ αρκετοί Χανιώτες θα αναχωρήσουν την Πέμπτη το βράδυ από το λιμάνι της Σούδας.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα η κατάληψη στην Εφορία συνεχίζεται και σήμερα, ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται και στους άλλους νομούς του νησιού.

Χθες, οι αγρότες του νομού Ρεθύμνου απέκλεισαν τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. της πόλης, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν κατάληψη στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, αφού έκαναν πορεία έχοντας μαζί τρία γουρουνάκια

Παράλληλα παραμένουν στο μπλόκο του Ατσιπόπουλου.

Στα Χανιά

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα απευθύνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό, τα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια και αυτό στον Κλαδισσό θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη με ολιγόλεπτες καθημερινές διακοπές της κυκλοφορίας στις 12 το μεσημέρι και τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αγρότες εν όψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που θα γίνει στην Αθήνα, κάλεσαν όλο τον αγροτικό κόσμο να δώσει το “παρών” στο συλλαλητήριο. Όπως ανέφεραν σχετικά οι αγρότες που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας.

Επίσης, επεσήμαναν ότι έχουν εξασφαλιστεί φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και στα τηλέφωνα 6942266104, 6945499815 και 6945586577.

Στο Μαλεβίζι

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη κλείνουν το δρόμο προς Μεσαρά στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας οι αγρότες του Μαλεβιζίου, σύμφωνα με απόφαση των προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών των χωριών της ευρύτερης περιοχής, που πάρθηκε χθες το βράδυ στην Αυγενική.

Όπως λέει στη “Νεα Κρήτη” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυγενικής, Ναπολέων Λουκαδάκης, η συμμετοχή που υπήρξε σε αυτή τη σύσκεψη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο κόσμος δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας το δρόμο προς Μεσαρά για το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης.

Με αυγά και γιαούρτια

Σήμερα εξάλλου οι αγρότες από διάφορες περιοχές του Λασιθίου συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου ξέσπασαν πετώντας αυγά και γιαούρτια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Οι αγρότες όμως έκλεισαν και την Εφορία ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από το Ηράκλειο

 

 

www.creteplus.gr/