• 21 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Το στοίχημα …….έβγαλε πρωθυπουργό & το νικητή των εκλογών (όλες οι αποδόσεις)

Vinkmag ad

Τι προβλέπουν τα γραφεία στοιχημάτων και οι παίκτες για τις εκλογές της Κυριακής. Πρώτο κόμμα, επόμενος πρωθυπουργός και παραμονή ή όχι στο ευρώ.samaras-tsipras-660x440

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τόσο ξεκαθαρίζει η εικόνα που έχουν τα γραφεία στοιχημάτων για το αποτέλεσμά τους και τόσο περισσότερο οι παίκτες ποντάρουν σε κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο.

Εξετάσαμε τις αποδόσεις που δίνουν στις 20 Ιανουαρίου τέσσερα online γραφεία στοιχημάτων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα (sportingbet.gr, goalbetint.com, stoiximan.gr και vistabet.gr).

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις

Αρχικά οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν τις πιθανότητες, αλλά όσο οι παίκτες στοιχηματίζουν υπέρ μιας πιθανότητας, π.χ. νίκη ΣΥΡΙΖΑ, και όσο τα γκάλοπ το επιβεβαιώνουν, τόσο κατεβαίνει η απόδοσή της. Για αυτό και το συγκεκριμένο στοίχημα έδινε απόδοση 1,18 πριν από λίγες μέρες ενώ σήμερα μόλις 1,025 (ποντάροντας 100 ευρώ παίρνεις κερδίζοντας 102,5 ενώ προηγουμένως 118). Είναι, δηλαδή, τόσο βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα που δεν αξίζει καν να το στοιχηματίσεις.

Νικητής των εκλογών

Και οι τέσσερις εταιρείες και οι παίκτες τους προβλέπουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ με τεράστια βεβαιότητα. Η πιθανότητα να νικήσει η ΝΔ έχει απόδοση από 9 έως 10, δηλαδή αν κάποιος έχει ποντάρει 100 ευρώ σε αυτό το ενδεχόμενο και κερδίσει, θα εισπράξει από 900 έως 1000 ευρώ.
Winner_SB
Πρωθυπουργός Τσίπρας, Σαμαράς ή άλλος;

Με απόδοση από 1,10 έως 1,22 ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται από τα γραφεία ο βέβαιος επόμενος πρωθυπουργός. Ως επόμενη πιθανότητα δεν εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (η απόδοσή του είναι με από 9,5 έως 12), αλλά ο «Άλλος» με 5,5 έως 6, πράγμα που αποτυπώνει την προσδοκία πως δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα είναι κάποιος τρίτος.

PM_SB

PM_SM
Αυτοδυναμία; Μάλλον όχι

Με απόδοση 1,30 η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θεωρείται μάλλον αναμενόμενη στον κόσμο του στοιχήματος. Όποιος, ωστόσο, ποντάρει υπέρ της και κερδίσει θα πάρει 3,3 φορές τα χρήματά του.

govern_SM
Τρίτο κόμμα
Οι φόβοι των περισσότερων επιβεβαιώνονται από τις αποδόσεις και τα πονταρίσματα, καθώς το κόμμα των υπόδικων φυλακισμένων έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι τρίτο σε ψήφους, η απόδοση που του δίνουν είναι 1,80 και 1,85. Το Ποτάμι ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 2,00 ή 2,20.

3rd_SM

3rd_SB

Μέσα στο ευρώ;

Αν και η πιθανότητα να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ μέσα στο 2015 δεν φαίνεται να συγκινεί πολλούς παίκτες (απόδοση 3,20, δηλαδή θα ήταν μεγάλη έκπληξη), ωστόσο το βρετανικό πρακτορείο William Hill δίνει στην πιθανότητα να συμβεί αυτό μέχρι και την ημέρα των ευρωεκλογών του 2019 απόδοση 1,50, δηλαδή μάλλον πιθανό.

Hill_GR_euro

arouraios.gr

Loading

  Read Previous

  Επισήμως Κουτεντάκης στον ΑΟΤ, επέστρεψε ο Γιάννης Γρηγοράκης

  Read Next

  21 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς | 10+1 τραγούδια για την αγκαλιά

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular