Στην φυλακή για 3 χρόνια κατέληξε ο γαμπρός στη Ρόδο …Για καυγά στο γλέντι του γάμου
nifi-gampros

Δεν έχει προηγούμενο το σκηνικό το οποίο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στη Ρόδο. Το περιστατικό αναβίωσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ενώ σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών στον γαμπρό, ηλικίας 32 ετών και σε έναν φίλο του, ηλικίας 32 ετών και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 8 μηνών στον αδελφό του γαμπρού, ηλικίας 33 ετών.

Παραγράφηκε η δίωξη που είχε ασκηθεί, στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σε δύο Αθηναίες, ηλικίας 27 και 24 ετών. Tο ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Οι δύο Αθηναίες, ηλικίας 27 και 24 ετών, μετέβησαν το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013 σε κέντρο της περιοχής για να διασκεδάσουν. Στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή. Όταν εισήλθαν στο κατάστημα τους πλησίασε ένας 52χρονος και τους πρότεινε να τους προσφέρει ένα ποτό. Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι τον πέρασαν για σερβιτόρο και τον ακολούθησαν σε ένα τραπέζι, που κάθονταν κι άλλα άτομα, που μετείχαν στο γαμήλιο γλέντι.

Ο 52χρονος φέρεται να τους προσέφερε, σε ένα χρησιμοποιημένο σφηνοπότηρο ένα ποτό και τότε η 27χρονη του είπε ότι δεν θέλει το κέρασμά του. Τότε ο άνδρας φέρεται να άρχισε να τις βρίζει και να τις έδιωξε από το κατάστημα. Την ίδια εξυβριστική συμπεριφορά απέναντί τους φέρονται να είχαν κι άλλα άτομα, που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν εκτός του καταστήματος και κάλεσαν την άμεση δράση για να καταγγείλουν το γεγονός. Στο κέντρο μετέβησαν πράγματι δυο αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου αλλά όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης τούς αρνήθηκε την είσοδο. Οι αστυνομικοί, αντιλαμβανόμενοι ότι απειλείτο επεισόδιο, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να βγάλει έξω από το κατάστημα τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο με τις δύο γυναίκες.

Σημειωτέον δε ότι οι δύο γυναίκες μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχαν υποβάλει μηνύσεις και οι αστυνομικοί, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, είχαν σκοπό να κάνουν απλώς παρατήρηση στους καταγγελλόμενους.

Εν πάση περιπτώσει την ώρα εκείνη εξήλθαν από το κατάστημα 10 με 15 άτομα και άρχισαν να βρίζουν τις γυναίκες, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ισχυριζόμενοι ότι οι αστυνομικοί υποστήριζαν τις δύο γυναίκες για να κερδίσουν τη συμπάθειά τους 10 αρχικά άτομα άρχισαν να τους χτυπούν και τους δύο. Ο ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος, ενώ ήταν πάνω του περίπου δέκα άτομα και τον χτυπούσαν ταυτόχρονα με κλωτσιές και γροθιές σε όλο το σώμα και στο κεφάλι.

Ο άλλος αστυνομικός τους ζήτησε να αφήσουν τον συνάδελφό του για να φύγουν και μπόρεσαν να απομακρυνθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Λίγα λεπτά αργότερα είδε έναν άνδρα να πιάνει απ’ τα μαλλιά την 25χρονη, να της χτυπάει το κεφάλι στο παρμπρίζ ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και να την ρίχνει στο έδαφος.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών έσπευσε τότε προς το μέρος τους, απομάκρυνε την κοπέλα και μετά είδε ότι ο ίδιος άνδρας είχε πιάσει τον συνάδελφό του από τον λαιμό και να τον ρίχνει πρώτα πάνω σε τραπεζάκι από διπλανό μαγαζί, μετά πάνω σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τέλος στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν ξανά αρκετά άτομα και τον χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές. Τρία άτομα επιτέθηκαν στον ίδιο, και ένας τέταρτος, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Στο μεταξύ και οι δύο αστυνομικοί κατέβαλαν προσπάθειες να προστατεύσουν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια φοβούμενοι ότι οι δράστες θα τους τα αφαιρούσαν. Μετά από λίγο στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της ΔΙΑΣ και του ΑΤ Ιαλυσού και μετέφεραν τον ένα αστυνομικό στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ προσήγαγαν ορισμένα άτομα στο ΑΤ Ρόδου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον γαμπρό, ηλικίας 32 ετών, έναν φίλο του ηλικίας 32 ετών, τον αδελφό του γαμπρού ηλικίας 33 ετών, τον 52χρονο και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλικίας 24 ετών.

 

 

 

dimokratiki.gr